BMW Werkz banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
84 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello everyone,

Hope you all had a good Easter. I guess I PO-ed the Easter Bunny or something.

Here is my question.

My car showed no signs of any trouble on horizon. I drove it most of the day, smooth like butter. Not sure if weather might be an issue and the fact I actually used A/C for the first time since November. Anyways I was going to run one more errand. I get in, I start her up, and the car begins to shake, kind of like a rocking motion. The engine is making two kinds of noises at the same time, it sounds like a combination of a knocking sound ( as if something was out of alignment? and choking sound, like a chicken bok bok bok. Also the Check Engine Light is on.

I am about 3K away from the tune up and all oil/filters change. I had my water pump and radiator replaced last year.

The car is a 2000 323i Automatic, with 128K on. This would be my first major issue with the car, apart from just normal wear that we all are used to.

Anyone ever experience or heard of something like this? Just to give me an idea. Luckilly my mechanic is only 10 blocks away so I think she can drive that far.

I did some research but at this point it could be anything and everything.

Any suggestions, help would be as always much appreciated.

Thank You All
:help
 

·
W00T
Joined
·
2,714 Posts
my 330 did this a few times before I got rid of it. I never diagnosed the problem, but it always happened under cold starts and it would throw out a puff of smoke from the exhaust.

I think my issue was the oil return valve or something of that sort. It would leak oil back in the vacuum hoses or something.

If your check engine light is on I would start with that. It might tell you exactly what is wrong. did you try turning it off and starting again?
 

·
Registered
Joined
·
25 Posts
seems like this is happening to alot of us right now . my car is doing the same thing but no noise just shakes and i give it gas and it stops wen it warms up only happen twice so far. but its scary . lol . good luck wit it. i made a thread here and noone posted on it. i did a tune up . and it fixed the problem.
 

·
Registered
Joined
·
549 Posts
Sorry no one posted ^....

B-Vix,
Give a look under the hood and check for any loose hoses.
If your gas tank was low you may have some garbage stuck in the fuel filters.
Deffo get your codes read. try a can of Sea Foam in the gas tank if you think the gas may have a little water in it.
Fuel filter changed lately?
Good Luck
 

·
Registered
Joined
·
84 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Here is an update and perhaps this will help some of you with similar issues.
Turned out, one of my spark plugs got loose and it wore of the thread, which also messed up my coils. So in order for the plug to sit in securely I have to have s.k. healing cap drilled in to keep it in place. All with new plugs, labor and new coils, under $400. I can live with that.
 
1 - 6 of 6 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top