E39 540i Eng Failsafe Prog, you know the drill - BMW Forum - BimmerWerkz.com
5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) Chat relating to the BMW 5-Series of all generations. Specific models include: BMW 518, BMW 520, BMW 520i, BMW 530i, BMW 528i, BMW 530i, BMW 518i, BMW 524d, BMW 525i, BMW 525e, BMW 528e, BMW 540i, BMW 535i, BMW 520d, BMW 525td, BMW 525d, BMW 530d, BMW 525i/xi, BMW 530i/xi. (BMW 5-Series Forum)

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 10-26-2019, 03:59 AM Thread Starter
n00b
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Jonny Space is on a distinguished road
(Thread Starter)
E39 540i Eng Failsafe Prog, you know the drill

Long story short, about 2 months ago I accidentally sucked up some water in my intake, hit the MAF and triggered eng failsafe, exactly how it should work. Unfortunately, that water broke my MAF. Diagnosed by:
Starting car, had failsafe
Unplug maf
Start car, no failsafe but idles bad
Plug in maf
Failsafe
So, I get a new MAF, Delphi I think? And put it in. Runs perfect for 2 months and like 1000 miles, and suddenly same thing, and previous diagnosis still works. I'm getting a replacement MAF tomorow but I'm wondering if something else might have caused this?
Jonny Space is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome