New Member with a non starting 528 - BMW Forum - BimmerWerkz.com
New Members Check In come in say hello...

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 10-01-2010, 02:31 PM
n00b
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
hawk27 is on a distinguished road
(Thread Starter)
Angry New Member with a non starting 528

Hello everyone, thanks for taking part in this forum to help guys like me save some time and money. I'm a first time Bimmer owner and I'm learning why BMW stands for Bleeds Money Weekly. I have a '97 528 that I probably paid too much for, Lessons in life..... I just replaced the crankshaft position sensor and battery and fuel filter and had transmission service done, 135k on the car. I can't get this car to start now and I'm quite frustrated, that's why I turn to guys like you who know a thing or two about these fine machines. Anyways I look forward to passing on the knowledge that I learn from tearing this ride apart and putting it back together.
hawk27 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 10-01-2010, 04:01 PM
OMFG another one!?
 
witeshark's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Miami FL
Posts: 14,701
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice
Has the fuel pump been checked? How about the mass air (intake) sensor? Best of luck!

BMW

Sig by zeaq
witeshark is offline  
#3 (permalink) Old 10-01-2010, 11:08 PM
n00b
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
hawk27 is on a distinguished road
(Thread Starter)
Thanks Witeshark, I cleaned the MAF 2 weeks ago. The fuel pump is running when I turn the key, I also tried the fuel rail and bled gas through the shraeder valve. Do you think I may have lost a relay during this whole process?
hawk27 is offline  
#4 (permalink) Old 10-01-2010, 11:11 PM
OMFG another one!?
 
witeshark's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Miami FL
Posts: 14,701
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice
Certainly worth a look.

BMW

Sig by zeaq
witeshark is offline  
#5 (permalink) Old 10-02-2010, 02:02 PM
1st Gear Member
 
theluis's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Mesa Az
Posts: 219
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
theluis is on a distinguished road
Well if you say thay the pump is running when u have the key in run than there shouldnt be a relay problem by no start do you mean no crank or crank no start?
Also did u get an oem crank sensor or aftermarket?
theluis is offline  
#6 (permalink) Old 10-02-2010, 06:41 PM
n00b
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
hawk27 is on a distinguished road
(Thread Starter)
Cranks but no start.
hawk27 is offline  
#7 (permalink) Old 10-02-2010, 09:07 PM
n00b
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
hawk27 is on a distinguished road
(Thread Starter)
It was an oem replacement part
hawk27 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BimmerWerkz > New Members Check In


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
528 m Sport lack of power after starting when hot Lutchenko 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 10 01-24-2010 12:04 PM
528-e njwebber 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 0 04-24-2006 06:17 PM
528-e njwebber 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 4 04-06-2006 07:57 AM
528-i njwebber 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 6 12-02-2005 01:02 AM
Considering '97 528 Bill'sBeemer 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 12 04-20-2005 11:02 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome