New Member - 2004 BMW 530i HELP!!!! - BMW Forum - BimmerWerkz.com
New Members Check In come in say hello...

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 06-20-2009, 04:03 PM
n00b
 
mwash781's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Panama City, FL
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
mwash781 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to mwash781 Send a message via Skype™ to mwash781
(Thread Starter)
New Member - 2004 BMW 530i HELP!!!!

Hey I am new to this site. I just took my car to Mad Hatter auto centers because I thought my battery was dead. They replaced the battery but the car still won't start. I asked them if they reset the computer and they didn't know how....Is there anything I can do myself to correct the problem? Also, I would like to know how to change my microfilter...if anyone knows.

Thanks!
mwash781 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 06-21-2009, 03:19 AM
n00b
 
drift805's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Oxnard, CA
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
drift805 is on a distinguished road
Send a message via AIM to drift805 Send a message via Yahoo to drift805
Talking well i tried helping

well in those cars i have replaced the ignition switch. but i would like to know more about the symptoms the car has, and the micro filter here is two pic and if u have more questions just mail me.




drift805 is offline  
#3 (permalink) Old 06-21-2009, 09:27 AM
n00b
 
mwash781's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Panama City, FL
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
mwash781 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to mwash781 Send a message via Skype™ to mwash781
(Thread Starter)
Thanks for trying to help!

drift805 - Well, here is some background on what's going on with my car. Maybe you can help. I came back last Monday from a cruise; my brother had been driving my car while I was gone with no problems. Monday night he drove my car home from work. I decided to take it for a spin (was missing it! LOL) and the car wouldn't start. When I turned the key to start it, the lights were flashing and the car wouldn't turn over. There was a message that the battery was low and would disengage soon. We jumped the car and it started automatically. It drove fine until Friday night. It did the same thing and wouldn't start or even turn over. I tried to jump it again but it still wouldn't start. My European mechanic was closed on Saturday so I called Mad Hatter Automotive to see if they could work on BMW's and they assured me that they could. So I had my car towed over there thinking it would be just a battery change. They put the new battery it. They said that I had been running off the auxillary battery because my battery was dead. They waited for the auxillary battery to charge but my car still wouldn't crank. I know with our Mercedes, when you disconnect the battery you have to reset something in the computer and I was thinking the same with the Beamer.

If you know anything about this, please advise. Also, it is time to have my microfilters replace. I don't think that has anything to do with the car not starting but I would like to know how to change them myself. I don't even know what they are, where they are, and what they do ....so any help would be appreciated. Your pictures did not come thru.

Thanks again!
mwash781 is offline  
#4 (permalink) Old 06-21-2009, 09:35 PM
n00b
 
drift805's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Oxnard, CA
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
drift805 is on a distinguished road
Send a message via AIM to drift805 Send a message via Yahoo to drift805
about three months ago i changed a ignition switch with the same symptoms. and the micro filters should be under the hood attached to it near the hinges.

drift805 is offline  
#5 (permalink) Old 06-21-2009, 09:53 PM
n00b
 
mwash781's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Panama City, FL
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
mwash781 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to mwash781 Send a message via Skype™ to mwash781
(Thread Starter)
Thanks!

Thanks for the help I am taking it to my mechanic tomorrow morning! Hopefully it won't be anything serious.
mwash781 is offline  
#6 (permalink) Old 06-21-2009, 09:55 PM
n00b
 
drift805's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Oxnard, CA
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
drift805 is on a distinguished road
Send a message via AIM to drift805 Send a message via Yahoo to drift805
i hope for the best and just to make sure i would take it to an electrical shop.

drift805 is offline  
#7 (permalink) Old 06-26-2009, 11:53 AM
n00b
 
mwash781's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Panama City, FL
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
mwash781 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to mwash781 Send a message via Skype™ to mwash781
(Thread Starter)
Finally Fixed!!!

Well, it turned out to be my starter! I am back in business now! HA! Thanks for all your help!
mwash781 is offline  
#8 (permalink) Old 06-26-2009, 12:12 PM
OMFG another one!?
 
witeshark's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Miami FL
Posts: 14,697
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice
Glad it's sorted!

BMW

Sig by zeaq
witeshark is offline  
#9 (permalink) Old 06-26-2009, 12:16 PM
n00b
 
mwash781's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Panama City, FL
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
mwash781 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to mwash781 Send a message via Skype™ to mwash781
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by witeshark View Post
Glad it's sorted!
Whew!!! ME TOO!!! Thanks!
mwash781 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BimmerWerkz > New Members Check In


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2004 530i Kevin Hodge 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 2 01-16-2009 09:25 AM
wood trim on 2004 bmw 530i billdye 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 2 09-06-2008 09:09 AM
My 2004 BMW 530i.. problems with a new car. SurfCityJohn 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 7 09-02-2004 10:40 AM
2004 530i 03&04Owner 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 46 02-24-2004 12:37 PM
I DROVE A 2004 530I! donutchow Bimmer Talk/Motorsports Talk 25 10-23-2003 09:15 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome