HELLO!! Loving my first BMW but need some help. - BMW Forum - BimmerWerkz.com
New Members Check In come in say hello...

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 04-16-2009, 01:11 PM
n00b
 
Join Date: Apr 2009
Location: Glasgow, Scotland.
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
WAVEMAN is on a distinguished road
(Thread Starter)
HELLO!! Loving my first BMW but need some help.

Greetings one and all.
Just bought my first bmw recently. A nice black 2002 530d sport with cream leather interior. Enjoying the car so far BUT i need some help from some of you fanatics. basically i only have sound from one channel (right) from my stereo. After inspection by myself and a local auto electrician it would appear there isd no AMP in my boot beside the cd changer where it should be. Auto electrician checked the head unit (cd/radio one) and assures me it does not have an inbuilt amp and the amp should be in the boot.
Can anyone help me out with this???
Checked boot (everywhere), under seats, under spare wheel etc and cant find the damn amp anywhere.
Any suggestions or advice greatly appreciated.
WAVEMAN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 04-17-2009, 03:05 AM
Help from over the pond
 
marti5's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: IPSWICH. U.K.
Posts: 3,242
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
marti5 is on a distinguished road
Well here's a diagram of it, so its there somewhere:

RealOEM.com   BMW E39 530d HIFI AND TOP-HIFI SYSTEM AMPLIFIER

and here is a film:


What it boils down to is if you cant find it in the boot as in the film, then it has been removed and thats why your having a hifi problem.

It was deffo fitted to your car at the factory.

VELVET BLUE UK INDIVIDUAL , IM THE LAST
UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL

I stepped in a plate of Pasta the other day - now I have to worry about my Carbonara footprint!

Last edited by marti5; 04-17-2009 at 03:13 AM.
marti5 is offline  
#3 (permalink) Old 04-20-2009, 12:30 PM
n00b
 
Join Date: Apr 2009
Location: Glasgow, Scotland.
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
WAVEMAN is on a distinguished road
(Thread Starter)
Cheers buddy.

Thanks for the video and the link.
I found the video on you tube also and checked again in my boot. Even stripped out the carpets etc this time and would you believe it - NOTHING.
I had actually just come to the same conclusion as your good self, That someone has removed the bloody amp from the car.
I know nothing about car audio systems so maybe you can confirm this for me.......Would the head unit/ cd changer be able to play anything (even only on one channel as im getting now) without having any amp attached??
WAVEMAN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BimmerWerkz > New Members Check In


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New To the BMW world and loving it ma$ter New Members Check In 4 12-03-2008 12:35 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome