bmw 540 v8 1994 - BMW Forum - BimmerWerkz.com
New Members Check In come in say hello...

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 12-28-2008, 01:29 PM
n00b
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
leegardner is on a distinguished road
(Thread Starter)
Angry bmw 540 v8 1994

Hi All. I thought the best way to get information on my car is here.

I am a having a nightmare with my car. I dont want to sell but getting close.
I is idle in rough and cuts out. this all happened over night it was fine when parked up night before. around a wk ago I ran out of run. Run dry ! sorry. Just filled up 30 / 40 miles travel all fine. no moaning wining at all.
Untill tried to start next day !!!!! spark plugs wells and plugs covered in oil. all cleaned, but still same problem. No one knows why. Engine cuts out soon as I put it in Drive. Sounds like them horrible Subrau Impretzers.
The engine pops and mis fires.

Help Help Help Please !!!!!
leegardner is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 12-28-2008, 02:47 PM
OMFG another one!?
 
witeshark's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Miami FL
Posts: 14,698
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice
Do you say your plug wires and the plugs were covered in oil? Maybe an oil leak to look for?

BMW

Sig by zeaq
witeshark is offline  
#3 (permalink) Old 12-28-2008, 03:03 PM
n00b
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
leegardner is on a distinguished road
(Thread Starter)
Yer well once I unscrewed them and pulled out. Told this is sort of normal. Every think is stearing me into the full pump direction. really not sure car wants to start but not
leegardner is offline  
#4 (permalink) Old 12-28-2008, 03:08 PM
OMFG another one!?
 
witeshark's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Miami FL
Posts: 14,698
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice
You may wanna have a look at the ignition system. Is the fuel filter recently changed?

BMW

Sig by zeaq
witeshark is offline  
#5 (permalink) Old 12-28-2008, 03:26 PM
n00b
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
leegardner is on a distinguished road
(Thread Starter)
no fuel filter not been changed since I have owned it has in the past though.
I am not that clued up on mechanics especially V8. Every one says dont fiddel.
Where will the fuel filter be located and what will I be looking for.
Many Thanks
leegardner is offline  
#6 (permalink) Old 12-28-2008, 03:34 PM
OMFG another one!?
 
witeshark's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Miami FL
Posts: 14,698
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice
The filter is most likely on the fuel line, I'd start looking along the line right from the tank.

BMW

Sig by zeaq
witeshark is offline  
#7 (permalink) Old 12-28-2008, 03:40 PM
n00b
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
leegardner is on a distinguished road
(Thread Starter)
oh I guess that means looking under the car then. where would the fuel pump be located
leegardner is offline  
#8 (permalink) Old 12-28-2008, 03:53 PM
OMFG another one!?
 
witeshark's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Miami FL
Posts: 14,698
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice
Can't be sure, mine is in the fuel tank.

BMW

Sig by zeaq
witeshark is offline  
#9 (permalink) Old 12-28-2008, 04:10 PM
n00b
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
leegardner is on a distinguished road
(Thread Starter)
just read some one had same problem. Forgot to mention after a long journey before this ie always at fuel stations. The car would not start. Like no electric at all. Brother in Law said you had to hit some think in engine. Said the alternator need renewing. Has this cause the current problem now. Being not producing enough Fuel. Would explain a lot
leegardner is offline  
#10 (permalink) Old 12-28-2008, 05:37 PM
OMFG another one!?
 
witeshark's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Miami FL
Posts: 14,698
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice
It's certainly worth checking the alternator.

BMW

Sig by zeaq
witeshark is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BimmerWerkz > New Members Check In


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bmw 540 Supercharged, B Or Not To B... Saggis 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 0 03-11-2005 03:21 AM
1994 Bmw 325is BMW-ATI 3-Series (E36) 5 11-29-2004 07:41 PM
1995 Bmw 540 For Sale haggs7 Classifieds Sell & Buy 1 10-19-2004 12:10 AM
98 BMW 540 flywheel trick? The One Bimmer Talk/Motorsports Talk 12 10-10-2003 07:34 AM
98 BMW 540 flywheel trick? onosuzuki 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 0 12-31-1969 07:00 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome