oil light come son - BMW Forum - BimmerWerkz.com
M-Series (M1, M3, M5, M6) General M-Series Discussion - If it does not fit into a more specific M Category above, please place it in here. In addition, previously archived M-Series discussion is located in this section.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 07-13-2010, 06:30 PM
Neutral Member
 
ian3's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
ian3 is on a distinguished road
(Thread Starter)
oil light come son

Hey everyone,

Everytime i drive, the oil indicator light comes on when starting the car but goes away after a few seconds. Also when I take right turns, the oil indicator light comes on too. Does anyone have any idea what it could be??

Thanks for the help.

///M
ian3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 07-13-2010, 06:34 PM
OMFG another one!?
 
witeshark's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Miami FL
Posts: 14,697
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice
How's the oil level? Is it getting time for an oil change?

BMW

Sig by zeaq
witeshark is offline  
#3 (permalink) Old 07-13-2010, 06:37 PM
Neutral Member
 
ian3's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
ian3 is on a distinguished road
(Thread Starter)
Oil level is fine. I just did an oil change too. I have no idea

///M
ian3 is offline  
#4 (permalink) Old 07-13-2010, 08:49 PM
3rd Gear Member
 
k.sidlosky's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: San diego. CA
Posts: 667
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
k.sidlosky is on a distinguished road
Send a message via AIM to k.sidlosky
The same thing happened to my old v dub, maybe your oil pump could be going bad? Mine was due to the fact that it wasn't a sports car. Is it on an M or the other bimmer?


|Dinan Intake|Schrick Cams|24lb Injectors|809 HFM|M50 Manifold|TMS Stage IV+|Dinan Strut Brace|Samco Hoses|UUC Pulley||UUC SSK DSSR|DDM Coilovers|Fikse FM10|Brembo Rotors|Hawk Pads|AA Exhaust|Alpine|Audiobahn|Sony|
k.sidlosky is offline  
#5 (permalink) Old 07-13-2010, 09:16 PM
Neutral Member
 
ian3's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
ian3 is on a distinguished road
(Thread Starter)
Its on my 1998 M3. It may be the pump but I doubt it considering my type of car doesn't really have that problem. From what I've heard its the oil pump nut that's the problem. I'm going to have my friend pressure test it to see if my oil pressure is okay. If its fine that its probably just a bad sensor..thanks for the advice

///M
ian3 is offline  
#6 (permalink) Old 07-13-2010, 09:20 PM
Ich bin der Modifikator
 
johnnyBgood's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Bayonne, NJ
Posts: 3,325
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
johnnyBgood is a jewel in the rough johnnyBgood is a jewel in the rough johnnyBgood is a jewel in the rough
Garage
Quote:
Originally Posted by ian3 View Post
Its on my 1998 M3. It may be the pump but I doubt it considering my type of car doesn't really have that problem. From what I've heard its the oil pump nut that's the problem. I'm going to have my friend pressure test it to see if my oil pressure is okay. If its fine that its probably just a bad sensor..thanks for the advice
I would say, it is probably a faulty sensor.......Did you have this issue before you changed your oil?



jb

______________________________________
_______________________97 E36|Conforti Software|M50 Manifold|AFE|Borla|H&R| Bilstein |Eibach|Rockford|3.15 LSD
____________________________________________http://www.cardomain.com/ride/3129109
johnnyBgood is offline  
#7 (permalink) Old 07-13-2010, 09:30 PM
Neutral Member
 
ian3's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
ian3 is on a distinguished road
(Thread Starter)
Yes I did...but now it starts to come on when I make quick turns to the right. But if the turns are slow or steady then it does not turn on. It does not come on when I make left turns though.

///M
ian3 is offline  
#8 (permalink) Old 07-13-2010, 09:40 PM
Ich bin der Modifikator
 
johnnyBgood's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Bayonne, NJ
Posts: 3,325
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
johnnyBgood is a jewel in the rough johnnyBgood is a jewel in the rough johnnyBgood is a jewel in the rough
Garage
Quote:
Originally Posted by ian3 View Post
Yes I did...but now it starts to come on when I make quick turns to the right. But if the turns are slow or steady then it does not turn on. It does not come on when I make left turns though.
It also could possibly be a loose connection to the oil sensor (sending unit) & or the connection on the gauge cluster itself......


jb

______________________________________
_______________________97 E36|Conforti Software|M50 Manifold|AFE|Borla|H&R| Bilstein |Eibach|Rockford|3.15 LSD
____________________________________________http://www.cardomain.com/ride/3129109
johnnyBgood is offline  
#9 (permalink) Old 07-13-2010, 09:49 PM
Neutral Member
 
ian3's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
ian3 is on a distinguished road
(Thread Starter)
yea thats what i figured but i just hate electrical...i figure if I just do the pressure test and just check the oil every once in awhile i should be okay....thanks for the advice johnny b

///M
ian3 is offline  
#10 (permalink) Old 07-13-2010, 09:50 PM
Ich bin der Modifikator
 
johnnyBgood's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Bayonne, NJ
Posts: 3,325
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
johnnyBgood is a jewel in the rough johnnyBgood is a jewel in the rough johnnyBgood is a jewel in the rough
Garage
Quote:
Originally Posted by ian3 View Post
yea thats what i figured but i just hate electrical...i figure if I just do the pressure test and just check the oil every once in awhile i should be okay....thanks for the advice johnny b
You are welcome & good luck........




jb

______________________________________
_______________________97 E36|Conforti Software|M50 Manifold|AFE|Borla|H&R| Bilstein |Eibach|Rockford|3.15 LSD
____________________________________________http://www.cardomain.com/ride/3129109
johnnyBgood is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > M-Series (M1, M3, M5, M6)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
oil change light and inspection light racer69 1,6,7,8 - Series and Mini Cooper 2 12-19-2007 02:16 PM
oil light, brake light.... speedybmw 3-Series (E46, E90) 1 10-01-2006 04:03 PM
Oil Change/oil Inspection Light Reset 2002 525i mssoetaert 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 5 08-08-2005 05:42 PM
Yellow Oil Light On, But Oil Level Is Perfect bbensten 3-Series (E46, E90) 8 02-28-2005 07:57 AM
Oil Quantity Light/Charging light Rainman66 3-Series (E21, E30) 0 08-11-2003 07:49 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome