radio harness - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

» Auto Insurance

» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > General Category > Audio and Electronics
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Audio and Electronics The place to go to discuss sound systems and show off your I.C.E. along with security systems and radar detectors too!

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
View Poll Results: Is this thread clear
yes 2 100.00%
no 0 0%
Voters: 2. You may not vote on this poll

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-03-2009, 08:17 AM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: May 2009
Location: chicago
Car: 2001 z3
Posts: 3
Photos:
baddogs is on a distinguished road
radio harness

I wanted to replace my factory radio so I bought a pioneer radio and a 70-8590 harness.The install looked easy buy after hooking up the wires I had power but no sound.
I cut one set of speaker wires one the harness and hooked it up to a home speaker and I was able to get sound.
Any info would be appreciated.
baddogs is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-03-2009, 10:23 AM   #2 (permalink)
Ich bin der Modifikator
 
johnnyBgood's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Bayonne, NJ
Car: 97'E36 2.8 w/Optional Sport Package
Posts: 3,325
Photos:
johnnyBgood is a jewel in the roughjohnnyBgood is a jewel in the roughjohnnyBgood is a jewel in the rough
Garage
Quote:
Originally Posted by baddogs View Post
I wanted to replace my factory radio so I bought a pioneer radio and a 70-8590 harness.The install looked easy buy after hooking up the wires I had power but no sound.
I cut one set of speaker wires one the harness and hooked it up to a home speaker and I was able to get sound.
Any info would be appreciated.
1st.....Welcome to Bimmerwerkz......


You probabaly have blown a fuse & you will need to check your fuses.......because, there are mutiple fuses for the BMW sound systems. I too had this same problem after my install......power to the unit & no sound, turned out to be a blown fuse........

johnny,
__________________
______________________________________
_______________________97 E36|Conforti Software|M50 Manifold|AFE|Borla|H&R| Bilstein |Eibach|Rockford|3.15 LSD
____________________________________________http://www.cardomain.com/ride/3129109

Last edited by johnnyBgood; 05-03-2009 at 10:27 AM.
johnnyBgood is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 04:32 PM   #3 (permalink)
da_administrator
 
da_bull's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Mooooossouri
Car: Its slow, gotta M20 in it
Posts: 4,840
Photos:
da_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to da_bull
More than likely, your factory amp isnt being turned on, and it needs to be. Pioneer has a blue wire and a blue/white wire. I am willing to bet you used the blue one, which is a power antenna lead and the blue/white one (that needs to be used), is a power amplifier lead. Kenwood, Sony, and Pioneer use the 2 wires for remotes and people get confused all the time. The power antenna only has power when you are listening to AM/FM, providing juice to a power antenna and have it go down when you go to CD. The power amplifier lead, stays on regardless of the source you are listening to. Hope this helps, if not lemme know, we'll go further.

Oh yeah, to werkz also...

Bill
da_male_cow
__________________


-There are 10 kinds of people. Those who understand binary, and those who do not.

-If we ever forget that we are One Nation Under God, then we will be a nation gone under...Ronald Reagan
da_bull is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2009, 06:31 AM   #4 (permalink)
n00b
 
Join Date: May 2009
Location: chicago
Car: 2001 z3
Posts: 3
Photos:
baddogs is on a distinguished road
blue wire

Thanks to both of you for the help. Well after installing the radio and uninstalling it a few times I read another posting that talked about the blue wire. On the blue wire on the aftermarket radio identified it for a remote or power antenna so I did not use it. After I connected it the radio works great.
thank you once again.
baddogs is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2009, 07:56 AM   #5 (permalink)
da_administrator
 
da_bull's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Mooooossouri
Car: Its slow, gotta M20 in it
Posts: 4,840
Photos:
da_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond reputeda_bull has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to da_bull
no problem, glad we could help...
__________________


-There are 10 kinds of people. Those who understand binary, and those who do not.

-If we ever forget that we are One Nation Under God, then we will be a nation gone under...Ronald Reagan
da_bull is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > General Category > Audio and Electronics


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
new radio, wiring harness bassin42 1,6,7,8 - Series and Mini Cooper 0 06-15-2008 06:32 PM
e30 radio harness?? MiguelACA Audio and Electronics 5 11-16-2007 12:12 PM
Wiring Harness On The Back Of Oem Radio Styles5001 3-Series (E36) 4 01-26-2005 08:14 PM
Different Wiring Harness bmwfam123 3-Series (E36) 0 10-10-2004 05:56 PM
harness... mike6786 Audio and Electronics 11 03-28-2004 07:52 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 01:56 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.