New Hu Has No Power - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > General Category > Audio and Electronics
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Audio and Electronics The place to go to discuss sound systems and show off your I.C.E. along with security systems and radar detectors too!

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-23-2004, 08:10 PM   #1 (permalink)
5th Gear Member
 
jshearer's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Scottsdale, AZ
Car: 1994 325is
Posts: 1,071
Photos:
jshearer is an unknown quantity at this point
I just got a Clarion DXZ645 HU. I bought it from crutchfield and they supplied a wiring harness for free and I bought the antenna adapter and a high to low power converter form them also(because they said i needed it). I have hooked all the wires together to the corresponding colors from the wiring harness to the power converter to the new cd player and i have no power. the only wires that are not used are brown(cell) and big yellow(bus power lead). I also spliced blue with white and blue(antenna power and remote amp wires) into the blue on the harness(that said it was antenna power/remote amp). I plug the battery in the trunk back in and try it but get nothing. no sound no power ......nothing.

Also when i removed my factory radio the antenna cord was electrical taped together as it had pulled completely apart before(i am guessing). Anyone know of a way to fix this with out rewiring the whole thing.


please help i need to drive my car but i have wires and such everywhere and no working radio

jshearer
__________________
<a href="http://imageshack.us"><img src="http://img217.imageshack.us/img217/3466/quicksignature20te.jpg" border="0" width="600" alt="Image Hosted by ImageShack.us" /></a>
jshearer is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-23-2004, 10:14 PM   #2 (permalink)
What? No Autobahn?
 
jrhaile's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Spokane, Wa
Car: 2001 M5
Posts: 3,525
Photos:
jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile
Send a message via ICQ to jrhaile Send a message via AIM to jrhaile Send a message via MSN to jrhaile
my suggestion to you is take it to a pro. Don't mess with these things if you don't know what you're doing and it seems that way to me. probably cost you 40-80 to get it figured out.
__________________
jrhaile is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2004, 10:23 PM   #3 (permalink)
5th Gear Member
 
jshearer's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Scottsdale, AZ
Car: 1994 325is
Posts: 1,071
Photos:
jshearer is an unknown quantity at this point
Yeah, I have read so much on installing them and even had a thread asking how hard it was and everyone told me it was easy. I did finally get it installed although there is not much room for the wires. My antenna wire is shot though.....

Anyone know of a way to get a new one put it. Is there a place to take it to have them rewire it?

Also now that i got it installed it has power came on and such(although bad reception from the antenna) It all of a sudden said "goodbye" and shut off when i switched on my lights to match up the screen color. Now it won't turn on and the car won't start although my interior lights are all on and such. Charging the bettery now I guess we will see. Should have bucked up the $80 the people here wanted to install.

jshearer
__________________
<a href="http://imageshack.us"><img src="http://img217.imageshack.us/img217/3466/quicksignature20te.jpg" border="0" width="600" alt="Image Hosted by ImageShack.us" /></a>
jshearer is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2004, 07:56 PM   #4 (permalink)
WOT in Reverse
 
jllphan's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Cashville, TN
Car:
Posts: 3,441
Photos:
jllphan has a reputation beyond reputejllphan has a reputation beyond reputejllphan has a reputation beyond reputejllphan has a reputation beyond reputejllphan has a reputation beyond reputejllphan has a reputation beyond reputejllphan has a reputation beyond reputejllphan has a reputation beyond reputejllphan has a reputation beyond reputejllphan has a reputation beyond reputejllphan has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to jllphan
You shouldn't need your hi level converter, your oem amp is pretty rugged. Your HU's wiring harness and the supplied harness from crtuchfield should be pretty straight forward. They are not all color coded, so make sure you are reading the labels, and not just connecting red to red, yellow to yellow, and so fourth. You are correct in wiring both the antenna and remote wire together. IF it still doesn't work you either have a blow fuse (not likely) on either the head unit or in the car. If those are fine, your deck is bad.
__________________
jllphan is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > General Category > Audio and Electronics


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does An '85 318i Have Power Steering? dsio 3-Series (E21, E30) 1 03-31-2005 09:32 AM
Best Kind Of Headlight Bulb? all4isu 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 6 10-18-2004 02:26 PM
power pulleys, re they really that bad? the///man 3-Series (E36) 1 10-18-2003 09:12 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 12:26 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.