hooking a sub amp up in a 97 328is - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > General Category > Audio and Electronics
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Audio and Electronics The place to go to discuss sound systems and show off your I.C.E. along with security systems and radar detectors too!

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-18-2004, 06:43 PM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 31
Photos:
LIMaxin is an unknown quantity at this point
I know the best thing to do is just to put in another deck and run rcas directly to the amp but for the time being i have a hi-low input inverter to hook up to the rear speakers for the signal. I tried connecting it to the yellow(found out they were the tweeters) and the green wire(should be speaker) and i got no signal whatsoever. What am i doing wrong? Thanks
LIMaxin is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-18-2004, 06:48 PM   #2 (permalink)
Defector
 
El Presidente's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Long Island
Car:
Posts: 5,973
Photos:
El Presidente is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to El Presidente
Hooking it up to the wrong wires, and not enough of them

You the right speaker positive and negative, and the left speaker positive and negative. Plus you have to make sure you are connecting the correct wire to the correct polarity.
__________________
<span style='color:gray'><span style='font-family:Courier'>1995 e36 3 Series RIP
1999 e46 3 Series BURN IN HELL
2000 MR-S Roadster= Current</span></span>
El Presidente is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2004, 08:07 PM   #3 (permalink)
n00b
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 3
Photos:
rlim is an unknown quantity at this point
Here is my writeup on installing multiple amps in my 98 328i. Hope this helps ...

http://www.maxbimmer.com/forums/showthread...?threadid=37486
rlim is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2004, 11:12 PM   #4 (permalink)
n00b
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 31
Photos:
LIMaxin is an unknown quantity at this point
which color wires do i connect it to, also is it alright if i put both sets of wires on the left speaker cuz my right speaker wires arent very accessible and its a mono amp.
LIMaxin is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2004, 12:01 AM   #5 (permalink)
Defector
 
El Presidente's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Long Island
Car:
Posts: 5,973
Photos:
El Presidente is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to El Presidente
Rear Right (+) Blue/black
Rear Right (-) Brown/orange
Rear Left (+) Yellow/black
Rear Left (-) Brown/orange

According to the above information. If those colors don't match, just take a look at the speaker connection. The positve plug will be bigger.

And no, it is not alright. You must tap both left and right for propper signal. Tap them at the factory amp though, and it will make it much easier.
__________________
<span style='color:gray'><span style='font-family:Courier'>1995 e36 3 Series RIP
1999 e46 3 Series BURN IN HELL
2000 MR-S Roadster= Current</span></span>
El Presidente is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2004, 10:45 AM   #6 (permalink)
n00b
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 31
Photos:
LIMaxin is an unknown quantity at this point
my right rear speaker is like totally inaccessible tho, will it make a big difference if i just did it off of 1 speaker.
LIMaxin is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2004, 11:37 AM   #7 (permalink)
n00b
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 31
Photos:
LIMaxin is an unknown quantity at this point
i just took a really good look at the speakers and i see those colored wires bundled up next to the rear left speaker. For the right speaker there are only 2 green(green/black,green) wires coming out of the amp into the speaker and 2 yellow wires(Yellow/red,yellow) going into the tweeter. Yesterday i tried tapping into the green wires and i got no signal at all.
LIMaxin is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2004, 10:53 PM   #8 (permalink)
n00b
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 31
Photos:
LIMaxin is an unknown quantity at this point
anyone have any input?
LIMaxin is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > General Category > Audio and Electronics


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
5 series head unit to amp question. Non DSP greenwave 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 6 06-28-2007 10:23 PM
Should I Get It?! Cellardoor M-Series (M1, M3, M5, M6) 4 02-05-2005 03:19 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 03:33 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.