e36 HU install issues - BMW Forum - BimmerWerkz.com
Audio and Electronics The place to go to discuss sound systems and show off your I.C.E. along with security systems and radar detectors too!

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 10-02-2012, 10:59 AM
n00b
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
toosavage86 is on a distinguished road
(Thread Starter)
e36 HU install issues

I bought my 95 316i about 2 months ago. When I bought it it had an aftermarket tape deck that worked when it wanted to. I went to a local wrecking yard and bought a philips tape deck that came out of an opel that plugged right into the wiring kit and worked fine. About a month ago I was driving and it stopped working. I pulled it out when I got home and it was super hot so I took it out of the car and let it cool off and tried it the next day and it was working fine until it over heated again (I'm assuming thats the problem with it).

Fast forward to today I bought a cheap Alpine HU that plugs in to the same wiring kit that the other two tape decks plugged into and I have no sound! It powers up and everything just no sound. I've done countless searches and tried connecting the blue/white wire from the deck to the blue wire on the harness which didn't work. Next I read that the white wire on the original BMW harness is the wire that activates the factory amp so I spliced the blue/white wire from the deck to the white wire and that didn't work. I even tried running a wire directly from the battery to the white wire and I still have no sound I can still plug in the old tape deck I have and it works fine until it overheats.

Anyone know of anything else I can try? I checked all the fuses they're all good. It's also a European-spec 316i if that makes any difference.
toosavage86 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > General Category > Audio and Electronics


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DDE/DRL install on E39 BimmerE39 FAQ's and DIY's 3 07-06-2009 07:48 PM
Zkw Install??? BaLAnCe17 3-Series (E36) 16 01-28-2005 03:14 PM
04 525 GPS install Q's....... TECH 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 0 05-04-2004 06:26 PM
PS2 Install in Car angrygerman Audio and Electronics 4 01-09-2004 07:26 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome