Amp In E36 Compact? - BMW Forum - BimmerWerkz.com
Audio and Electronics The place to go to discuss sound systems and show off your I.C.E. along with security systems and radar detectors too!

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 02-23-2005, 06:08 PM
n00b
 
Join Date: Feb 2005
Location: Croatia
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
tommy25 is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
hy everyone, I have a E36 Compact and am planning on changing the headunit, speakers and adding an amp.

As I was reading about changing speakers and the HU I noticed people talking about a 4x15W amp already in the E36. So basicly my question is: Is there an amp in E36 compact and if there is where is it?

thanx alot
tommy25 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 02-27-2005, 10:20 PM
WOT in Reverse
 
jllphan's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Cashville, TN
Posts: 3,441
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to jllphan
Yeah there is, finding it is another question all together. Someone around here recently did an install on a compact. See if you can find that thread and PM the guy. Sorry I don't know where it is.

jllphan is offline  
#3 (permalink) Old 02-28-2005, 08:58 AM
n00b
 
Join Date: Feb 2005
Location: Croatia
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
tommy25 is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
before I started this thread I looked through most of the group and couldnt find anything, but I noticed that someone mentioned that if you have 6 speakers there is no amp, is that true?
tommy25 is offline  
#4 (permalink) Old 02-28-2005, 09:09 AM
WOT in Reverse
 
jllphan's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Cashville, TN
Posts: 3,441
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to jllphan
No. To my knowledge, no oem BMW head unit has a built in amp. THat means that you have an amp somewhere in the car. I would look in the rear cargo area underneath the carpet. You have one somewhere.

jllphan is offline  
#5 (permalink) Old 02-28-2005, 12:13 PM
n00b
 
Join Date: Feb 2005
Location: Croatia
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
tommy25 is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
thnx, that solves that problem.

btw is Hifonics or Soundforge a good choice for the front speakers because I can get a large discount on them or would it be much better to buy DLS or JBL
tommy25 is offline  
#6 (permalink) Old 02-28-2005, 11:17 PM
WOT in Reverse
 
jllphan's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Cashville, TN
Posts: 3,441
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute jllphan has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to jllphan
I don't know HiFonics speakers, but their amps are outstanding, I'm sure their speakers are decent. I don't know if you can get them where your at, but I would recomend Infinity or PolkAudio.

jllphan is offline  
#7 (permalink) Old 03-07-2005, 01:32 AM
Neutral Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Swindon, UK!!
Posts: 74
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
swindon_matt_uk is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to swindon_matt_uk
Hello mate, it was me who did the amp install. There is no amp in the BMW Compact. Unless it was chosen on option. The factory HU was AMP'd like they are nowadays.

I did notice, however, that there was RCA leads in the car as standard. But that may of been for the audio for the CD changer! It looked like mine had been removed. I fitted an amp and a 12" sub in there. Also I have some Focal co-ax's (13cm) to go in the rear and looking at some 13cm components for the front!

The amp and sub is JBL and the HU is Clarion (when I get it repaired!!)

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>-=CheeRS=-</span>

<img src='http://www.swindonmatt.plus.com/sig.JPG' border='0' alt='user posted image' />
swindon_matt_uk is offline  
#8 (permalink) Old 03-07-2005, 01:50 AM
Neutral Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Swindon, UK!!
Posts: 74
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
swindon_matt_uk is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to swindon_matt_uk
Heres a few pics of the amp install!







And theres my car in my Sigi, also if you want to see more, check my websHite.

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>-=CheeRS=-</span>

<img src='http://www.swindonmatt.plus.com/sig.JPG' border='0' alt='user posted image' />
swindon_matt_uk is offline  
#9 (permalink) Old 03-07-2005, 10:29 AM
You Can Has A Custom Title!!
 
CiscoKid's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: South Jersey, USA
Posts: 2,195
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
CiscoKid is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to CiscoKid
there is no amp... there is just crossovers on the left side of the trunk

CiscoKid is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > General Category > Audio and Electronics


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
5 series head unit to amp question. Non DSP greenwave 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 6 06-28-2007 11:23 PM
Do post-1994 E36 need fuel filter changed, ever? Delmarco 3-Series (E36) 13 08-24-2006 02:39 PM
E36 stuff and garage sale tauremini OEM Parts 9 11-15-2005 08:19 PM
AMP Power cable! 316i e36 94 Butterfingers Audio and Electronics 1 10-09-2005 09:44 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome