Temperature guage not working - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) Chat relating to the BMW 5-Series of all generations. Specific models include: BMW 518, BMW 520, BMW 520i, BMW 530i, BMW 528i, BMW 530i, BMW 518i, BMW 524d, BMW 525i, BMW 525e, BMW 528e, BMW 540i, BMW 535i, BMW 520d, BMW 525td, BMW 525d, BMW 530d, BMW 525i/xi, BMW 530i/xi. (BMW 5-Series Forum)

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-18-2004, 08:51 AM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: Sep 2004
Car:
Posts: 1
Photos:
its fcucked is an unknown quantity at this point
Just blown and subsequently changed the engine in my 1994 525 TDS touring. Replacement engine has come from a 3 series TDS 1998. Swap went O.K except the temperature guage isn't working. When you switch the ignition on the guage moves a fraction to cold so i don't think the fault lies there. I've fitted all of the temperature senders from the old head into the 'new' lump and nothing. changed the connecting plugs over where possible and nothing. Checked for breaks in the loom...nothing. Went to BMW and they reckon that the the 2 sensors for the guage are the those nearest the front of the engine.. changed those and nothing. I've checked the voltage at the plug for these and one has 12 volts the other has 3.5
Any diagnostic ideas anybody? don't really like driving around with a newly replaced engine and not really know whats going on? everything else seems to be o.k and working...help!
its fcucked is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-18-2004, 11:25 AM   #2 (permalink)
5th Gear Member
 
billB's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: New Jersey
Car:
Posts: 1,635
Photos:
billB has a reputation beyond reputebillB has a reputation beyond reputebillB has a reputation beyond reputebillB has a reputation beyond reputebillB has a reputation beyond reputebillB has a reputation beyond reputebillB has a reputation beyond reputebillB has a reputation beyond reputebillB has a reputation beyond reputebillB has a reputation beyond reputebillB has a reputation beyond repute
Send a message via Yahoo to billB
TRY THE EASY WAY OUT 1st: Possible: since all senders checked ok then the ground on the rear of the guage is most likely loose. Remove the cluster and tighten the (6 or 8mm??) nut on the back of the temp guage. This may fix your problem if not let us know then we will tell you about the SI battery..you may have to change that too
good luck
billb
billB is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuel Guage Not Working macca 3-Series (E21, E30) 1 03-26-2005 04:35 PM
Temperature Display Not Working tagerman 3-Series (E36) 2 01-24-2005 06:41 PM
Temperature Guage Doesnt Seem To Be Working? Denis325i 3-Series (E36) 2 10-13-2004 03:03 PM
Odometer On Cluster Guage Not Working SemiPerfect 3-Series (E36) 4 10-13-2004 01:28 PM
'94 318is-clock And Temp Guage Has Stopped Working ultraviolet353 3-Series (E36) 5 10-04-2004 02:55 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 02:07 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.