Newbie here..Please help?! - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) Chat relating to the BMW 5-Series of all generations. Specific models include: BMW 518, BMW 520, BMW 520i, BMW 530i, BMW 528i, BMW 530i, BMW 518i, BMW 524d, BMW 525i, BMW 525e, BMW 528e, BMW 540i, BMW 535i, BMW 520d, BMW 525td, BMW 525d, BMW 530d, BMW 525i/xi, BMW 530i/xi. (BMW 5-Series Forum)

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-19-2012, 10:17 AM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: Jan 2012
Car:
Posts: 1
Photos:
Pattints is on a distinguished road
Newbie here..Please help?!

I know I'll probably get bashed for not searvhing this forum, but I'm at work and don't have a lot of time. And i need help with my car..So here goes the story.
I hope someone can help me out here?
First of all my car is a 1990 525i automatic. 60,000 miles on the clock.
One owner with meticulios maintainence.
Sunday night my alternator/water pump belt snapped.
While trying to find a spot to pull over the coolant temp display came on and the guage went into the red.
I parked the car, and had it towed to work Monday.
When I moved the car into the shop at the end of the day, there was some antifreeze under the car.
I pulled the lower skid plate off to get to the belts and there was coolant on it. I inspected all hoses, none where blown.Btw, the previous owner just had a new radiator, hoses, coolant, etc done.
So I put the new belt on, and wiped any antifreeze off.
Coolant level looked ok. While driving home last night on the high way, the coolant light(display) came on again and the guage went into the red!
I live about a mile off the highway, and was about a mile from the exit when it happened. So I continued home. Just as pulled over to the curb at my house, the low oil pressure light flickered on. I shut car down.
When I opened the hood, steam AND smoke!!
Smoke was coming from the exhaust manifold area.
Sidenote..I had ice cold air blowing out of the vents on the highway.
After a few minutes, steam started coming out of the big vent on top of the dash, and I noticed a drop of antifreeze on my driver side floormat?
Radiator was enpty today, and I had the car towed to a shop today.
Car started and sounded fine this morning(I ran it for a min or two)
Please help? I hope it's nothing major? Head gasket? Heater core? I'm lost.
I'd like to have some kind of idea, when the shop calls me, so I won't feel like I'm getting ripped off.
This is my second BMW, and i really like the car.
Pattints is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-19-2012, 12:35 PM   #2 (permalink)
5th Gear Member
 
jimmythepie's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: england
Car: 98,328i
Posts: 1,118
Photos:
jimmythepie jimmythepie jimmythepie jimmythepie
welcome to BMW ownership,im buying a Subaru next or maybe a Toyota.
jimmythepie is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 08:47 AM   #3 (permalink)
Captain... Savvy ?
 
Jack Dabsy's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Barnsley UK
Car: BMW E38 728i 1996 Met Black
Posts: 2,194
Photos:
Jack Dabsy will become famous soon enough
Garage
Hmmm, is it WET under the mat?
Have you checked/looked at the water-pump/thermostat gaskets?
__________________

Eso es todo!
Please press the "REP" button if you are happy with your response/answer...

Please JOIN, or just have a look... Its Totally FREE...
BMW Part Market

BMW Online Manuals (TIS)

New Member ?
Jack Dabsy is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 12:28 PM   #4 (permalink)
n00b
 
Join Date: Dec 2011
Car: 1989 BMW 535i
Posts: 49
Photos:
rivroshaun951 is on a distinguished road
I am not a professional. This is just my opinion. I could be wrong.

First A/C has nothing to do with it.

Second. Coolant in the passenger cab is a sign of heater core leakage.

Third. no coolant in the radiator......leakage.

Have your cooling system pressure checked to see where the leak is.

Inspect for any damage to the Head gasket.

Steam and smoke....well yeah your car is over heating and you have a coolant leak.

Oil.....first check your oil level. then go from there.
rivroshaun951 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 01:13 PM   #5 (permalink)
n00b
 
Join Date: Jan 2012
Location: MD
Car: 96 318is chipped M3 exh
Posts: 18
Photos:
inc_ride2 is on a distinguished road
Did you bleed the radiator after the the antifreeze was put in, also check the Aux water pump located near the brake booster... Your problem sounds like Aux water pump or the water pump
inc_ride2 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
newbie brianjosp New Members Check In 2 05-18-2009 09:23 PM
Newbie Midasguy New Members Check In 0 03-15-2009 10:17 PM
Newbie looking for an E30 Storzbach New Members Check In 1 12-23-2006 06:05 PM
Newbie BiMmErCrAzY New Members Check In 1 09-25-2006 09:14 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 10:55 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.