Need help..windshield fluid not working.. - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) Chat relating to the BMW 5-Series of all generations. Specific models include: BMW 518, BMW 520, BMW 520i, BMW 530i, BMW 528i, BMW 530i, BMW 518i, BMW 524d, BMW 525i, BMW 525e, BMW 528e, BMW 540i, BMW 535i, BMW 520d, BMW 525td, BMW 525d, BMW 530d, BMW 525i/xi, BMW 530i/xi. (BMW 5-Series Forum)

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-06-2009, 07:17 PM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: Sep 2009
Car:
Posts: 34
Photos:
blowntypes is on a distinguished road
Need help..windshield fluid not working..

I thought the nozzle was clog or the fluid was low, so i check it all out and the fluid is full and the nozzle looks fine..is there a fuse i should be looking for? or is there anyway i can see if the pump is working or not? it's a 98 528i.
blowntypes is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-06-2009, 07:27 PM   #2 (permalink)
OMFG another one!?
 
witeshark's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Miami FL
Car: 89 E30 325i, 2007 Honda
Posts: 14,690
Photos:
witeshark is just really nicewiteshark is just really nicewiteshark is just really nicewiteshark is just really nicewiteshark is just really nice
The fuse is a good start, a bad motor may be the issue.
__________________
BMW

Sig by zeaq
witeshark is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2009, 08:53 PM   #3 (permalink)
n00b
 
Join Date: Sep 2009
Car:
Posts: 34
Photos:
blowntypes is on a distinguished road
Just check all fuses in the glove box and everything is good. i guess it got to be the pump then.
blowntypes is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2009, 09:35 PM   #4 (permalink)
1st Gear Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Kennewick, WA
Car: 91/BMW/535i
Posts: 101
Photos:
DonJ is on a distinguished road
You should be able to hear the pump working. Open the hood and have someone activate the washer - the pump is in the resevoir.

I cleaned out my nozzles today on my 91 535i. They were pretty plugged up. I took them completely off and soaked them in Lime-Away for a while. Then I completely took apart the nozzle assembly (very easy to do) and cleaned the inside - take a sewing needle and poke it through from the outside of the nozzle. If you have the heated ones like I do, be careful when you take it apart. There are two little round metal disks that make contact with the wiring (I guess those are the heaters). There are also little spring loaded rubber check valves inside. Mine were pretty nasty on the inside.

While you have the nozzles off, activate the washer and see if fluid squirts out the end of the hoses. If not - then the pump is not working. So it could be a bad pump or blown fuse.
DonJ is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 12:40 PM   #5 (permalink)
n00b
 
Join Date: Sep 2009
Car:
Posts: 34
Photos:
blowntypes is on a distinguished road
Ok my car is a 97 528i..i thought i came across somewhere saying to check fuse number 2 and 4 in the glove compartment. I did,but there is no fuse on #2. but all the fuse are good. And i put in a fuse in #2 and still nothing, i guess it might be the pump then.
blowntypes is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2009, 08:45 AM   #6 (permalink)
4th Gear Member
 
carguy13's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Mannheim, Germany
Car: 91 BMW 320i
Posts: 849
Photos:
carguy13 is on a distinguished road
yeah it's the pump, i've had that happen to both of my BMW's...

another one will do, i got mine from a junk yard for $2.00
__________________
carguy13 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2009, 07:57 PM   #7 (permalink)
n00b
 
Join Date: Sep 2009
Car:
Posts: 34
Photos:
blowntypes is on a distinguished road
Just order mine for $18.00 shipped.
blowntypes is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 03:50 PM   #8 (permalink)
n00b
 
Join Date: Oct 2011
Car:
Posts: 19
Photos:
P.Lavers is on a distinguished road
I have a 91 320i and I am getting nothing as well when I activate my washer fluid, I am not sure where the fuse would be since its all in German, hahaha. I guess from what my friend said I have a 5 series pump on there now, could that be the problem I mean would it not supply the same power as a 5 series. I have to get this issued resolved they are super picky here in Germany when you go through inspection.
P.Lavers is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windshield Wiper Fluid Reservoir FrankieMyOne 3-Series (E46, E90) 10 02-24-2013 11:46 AM
Windshield Washer Fluid Does Not Squirt cptdoc 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 5 08-07-2005 06:19 AM
Windshield Washer Fluid Problem ajreich 3-Series (E36) 4 03-27-2005 01:25 PM
Windshield Washer Fluid Light ca325owner 3-Series (E46, E90) 5 03-07-2005 12:42 PM
Windshield Washer Fluid Problems jrhaile 3-Series (E36) 4 12-12-2004 01:59 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 05:28 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.