Hello. I need some help - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) Chat relating to the BMW 5-Series of all generations. Specific models include: BMW 518, BMW 520, BMW 520i, BMW 530i, BMW 528i, BMW 530i, BMW 518i, BMW 524d, BMW 525i, BMW 525e, BMW 528e, BMW 540i, BMW 535i, BMW 520d, BMW 525td, BMW 525d, BMW 530d, BMW 525i/xi, BMW 530i/xi. (BMW 5-Series Forum)

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-09-2008, 05:37 AM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: Nov 2008
Car:
Posts: 2
Photos:
moneybags is on a distinguished road
Hello. I need some help

Hi to all members. I am new to this forum so bear with me on this post. It is my first.
I own two BMW's a Z3 and a 523i. I have owned six previous models without any problems.......until I purchased the 523I several months ago.

The car a 1997 model with 145k on the clock. Performance was quite dull and a mechanic informed me that the cat converter was blocked. This was changed and the performance improved. I then needed an MOT test and the vehicle failed an emmision test. The mechanic told me that he thought the timing chain had jumped a few teeth and that the engine needed replacing. I decided at this point to take the car to a BMW specialist for a second opinion. This guy put the computer on it and said that the engine was fine but that some sensors needed replacing. He changed the camshaft position sensor and two ex probe sensors and charged me 700. When I picked up the car it ran superb. Response was there, power was there, everything great............for about fifty miles!!!!

I had to break heavy as a car pulled out in front of me. After that as I pulled away there was a massive screech from the engine as I got up to 15mph and it felt like the engine was braking and there was no power at all. I nursed the car about thirty yards to the nearest rodside pull in at which point the engine was vibrating and misfiring badly. I got a rescue vehicle to bring my car home.

Needless to say the BMW specialist is denying that this has got anything to do with his repair.

Can anyone give me any ideas as to what has happened here?
moneybags is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 10:28 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.