engine trouble - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) Chat relating to the BMW 5-Series of all generations. Specific models include: BMW 518, BMW 520, BMW 520i, BMW 530i, BMW 528i, BMW 530i, BMW 518i, BMW 524d, BMW 525i, BMW 525e, BMW 528e, BMW 540i, BMW 535i, BMW 520d, BMW 525td, BMW 525d, BMW 530d, BMW 525i/xi, BMW 530i/xi. (BMW 5-Series Forum)

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-26-2004, 05:18 AM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: Jul 2004
Car:
Posts: 3
Photos:
atomic_dogg is an unknown quantity at this point
Smile

when starting my 525i it often doesn't start good meaning that it has problems staying "alive", when you hit the accelerator the engine goes to 2000 rpm let go of the accelerator and the engine just dies, goes off. This also happend to me while i was driving , taking a turn went from 3th gear to 2 nd and the engine stopped it didn't went idle instead it just died.
i don't race my car from a to b, i drive normal.
BMW garage told me that they only have found a problem a sensor malfunction but told me that even without that sensor these problems shouldn't occur.

at first i thought it was the way i started the engine or the fuel but it goes from bad to worse, its happening more often and i feel unsafe in my car.

Somebody had the same ????

or any suggestions???
atomic_dogg is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-26-2004, 03:00 PM   #2 (permalink)
5th Gear Member
 
Join Date: Sep 2003
Car:
Posts: 1,176
Photos:
sp0rky is an unknown quantity at this point
What sensor was he talking about??

My car did this when my Air flow sensor was malfuctioning...

but its really hard to say what else could have cuased this. maybe someone else can give you better advice.

good luck
__________________
sp0rky is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2004, 03:21 PM   #3 (permalink)
n00b
 
Join Date: Jul 2004
Car:
Posts: 3
Photos:
atomic_dogg is an unknown quantity at this point
the position of camshaft, thats the sensor they were talking about
atomic_dogg is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help...92 318I Gas Engine Sounds Like a Diesel ? DougJP 3-Series (E36) 13 04-10-2006 11:56 PM
Bad Engine Idle And Fault Not Found.. Paraklas 3-Series (E21, E30) 10 06-16-2005 09:25 PM
BMW P83 Engine triggrhaapi Bimmer Talk/Motorsports Talk 0 07-21-2003 02:03 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 05:27 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.