E60 cannot reset service settings - BMW Forum - BimmerWerkz.com
5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) Chat relating to the BMW 5-Series of all generations. Specific models include: BMW 518, BMW 520, BMW 520i, BMW 530i, BMW 528i, BMW 530i, BMW 518i, BMW 524d, BMW 525i, BMW 525e, BMW 528e, BMW 540i, BMW 535i, BMW 520d, BMW 525td, BMW 525d, BMW 530d, BMW 525i/xi, BMW 530i/xi. (BMW 5-Series Forum)

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 10-02-2010, 05:17 PM
n00b
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
jmdeacon is on a distinguished road
(Thread Starter)
E60 cannot reset service settings

I have replaced my microfilter and have tried unsuccessfully to reset the service interval. I have tried to do it as suggested in other posts on this forum. Here is what is happening.

I put the key in but do not start the engine.

I have reset the tripometer to 0.

I hold the reset tripometer button until the triangle shows up. As soon as I let go, the clock reappears no matter how fast or slow it takes me to repush it again, which according to the instructions, should bring up the brake icon.

If I hold it for a long long time, I eventually get to see some some german words and a menu that goes from 1.0 to 1.7, but it does not appear to have anything to do with the service icons.

What am I doing wrong? I usually follow directions well.

Thanks,

John
jmdeacon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 12-19-2010, 03:28 PM
n00b
 
Join Date: May 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
craiglesa is on a distinguished road
I am having the same problem. Replaced the spark plugs. Trying to reset the indicator but can't access it. As soon as I get to the service indicator light the display jumps back to the regular display. I've searched numerous posts, tried pumping the brake pedals, using the check button to display the date first, trying it with the engine running, etc. Nothing works. Any other alternative methods out there? Thanks.
craiglesa is offline  
#3 (permalink) Old 01-11-2011, 07:09 PM
my car is red
 
94BMW325i's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Newark, Delaware
Posts: 5,747
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
94BMW325i has much to be proud of 94BMW325i has much to be proud of 94BMW325i has much to be proud of 94BMW325i has much to be proud of 94BMW325i has much to be proud of 94BMW325i has much to be proud of 94BMW325i has much to be proud of 94BMW325i has much to be proud of 94BMW325i has much to be proud of 94BMW325i has much to be proud of
Send a message via AIM to 94BMW325i Send a message via Yahoo to 94BMW325i
turn key to ON, or if push button start push once after you insert key fob. Make sure that your instrument cluster has the time, have to wait a few secs for seatbelt light to disappear, etc. Hold in odometer button and yellow ! pops up, keep holding till services pop up. Hit odometer button to cycle between services. To reset a service hold in odometer button till it says reset, then let off again and hold until mileage changes.

My wording prob. sucks, but you have to have the cluster to where it says the time, and temp. Cant have check control up, or seatbelt light, etc or it wont go to services.



member and partial creator of pimpin the auto club
94BMW325i is offline  
#4 (permalink) Old 09-24-2013, 04:48 AM
n00b
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
dimbim is on a distinguished road
Followed the above instructions, and reset fine.
2007 E61
Key fob in.
Press start button, (not to start the car)
Press and hold trip button.
Scroll service to micro-filter.
Press and hold trip button.
Reset? is displayed.
Press and hold trip button.
Reset.

Done.

Excellent, thank you.
dimbim is offline  
#5 (permalink) Old 10-16-2013, 07:13 AM
n00b
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
djvollmer is on a distinguished road
Finally! All the other posts mention using the left turn stalk/wiper to cycle through the settings. Just use the odo reset.

Sent from AutoGuide.com Free App
djvollmer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
service reset WRENCHED1981 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 1 07-11-2010 12:38 AM
2004 525I Reset Service Settings big wave 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 2 03-01-2010 12:32 PM
TPM malfunction: settings menu will not allow me to reset the pressure gauge Viracocha M-Series (M1, M3, M5, M6) 0 04-16-2009 01:54 PM
reset the service lights earnestlewis 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 1 04-29-2008 11:14 PM
Reset Service Monitor palerider 3-Series (E46, E90) 1 11-07-2004 04:06 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome