car problem... - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) Chat relating to the BMW 5-Series of all generations. Specific models include: BMW 518, BMW 520, BMW 520i, BMW 530i, BMW 528i, BMW 530i, BMW 518i, BMW 524d, BMW 525i, BMW 525e, BMW 528e, BMW 540i, BMW 535i, BMW 520d, BMW 525td, BMW 525d, BMW 530d, BMW 525i/xi, BMW 530i/xi. (BMW 5-Series Forum)

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-26-2004, 01:46 PM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: Aug 2004
Location: York
Car:
Posts: 9
Photos:
dbrook is an unknown quantity at this point
Hi.

Does anyone know what this might be....

Got a problem with my BMW M5 E39...

Whilst accelerating and changing gear from 2nd to 3rd or 3rd to 4th, there's a problem with the engine revs.

In 2nd, chaning up a gear at 6,000rpm, when 3rd gear is engaged, the rev counter still shows the engine revving at 6,000 for 2/3 seconds before it drops down to around 4,000 rpm. During this period, the car does not accelerate.

This happens too in going from 3rd to 4th. It happens with the Sport button on or off.

Could this be a clutch problem? .....or an engine ECU problem??? ....something else???

Any advice or ideas would be appreciated.

Thanks,
Darren

e-mail: darren@darrenbrook.fsnet.co.uk
Mobile/SMS: 07971 678 007
dbrook is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-26-2004, 01:57 PM   #2 (permalink)
LOS
4th Gear Member
 
LOS's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: L.A Calif.
Car: 97 540IA, 95 840CI
Posts: 863
Photos:
LOS is an unknown quantity at this point
Could be so many things... I had a similar problem on my '92 Camaro 5 speed. I replaced the spark plugs and that fixed the problem.

Do you get a message on the info panel? Obviously there is a mixture problem somewhere...
Check the air flow meter (AMF), could be an injector or dirty fuel filter

LOS
LOS is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2004, 03:45 AM   #3 (permalink)
5th Gear Member
 
Join Date: Jul 2004
Car:
Posts: 1,028
Photos:
BeelZibub is an unknown quantity at this point
Sounds like the clutch is slipping to me.
BeelZibub is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2001 330 Ci Tranny Problem (Reverse Gear) Need Advise texasjoe 3-Series (E46, E90) 11 11-09-2005 12:45 AM
Chip Made My Car Slower gonzonick 3-Series (E36) 12 10-25-2005 02:46 PM
Airbag light on, is this a common problem? ozbmw 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 1 10-23-2005 11:23 PM
Smg Problem On 330i johanfunsale 3-Series (E46, E90) 0 02-28-2005 07:33 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 04:22 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.