95 525i instrument LED module - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) Chat relating to the BMW 5-Series of all generations. Specific models include: BMW 518, BMW 520, BMW 520i, BMW 530i, BMW 528i, BMW 530i, BMW 518i, BMW 524d, BMW 525i, BMW 525e, BMW 528e, BMW 540i, BMW 535i, BMW 520d, BMW 525td, BMW 525d, BMW 530d, BMW 525i/xi, BMW 530i/xi. (BMW 5-Series Forum)

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-19-2008, 05:24 PM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: Apr 2008
Car:
Posts: 10
Photos:
banjomike is on a distinguished road
95 525i instrument LED module

OK looks like I need to replace the module..(And the front lens cuz I just broke it.
Need to replace because the LED gets a weird readout jumbled on occasion.
Soemtimes it seems to work other times it just doesn't.
Dont know why.

So, when replacing the cluster, how is the mileage affected?
The LED has the mileage readout on it.
Does the replacement cluster need to have miles reset?
Info appreciated.
banjomike is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-19-2008, 05:27 PM   #2 (permalink)
n00b
 
Join Date: Jul 2008
Car:
Posts: 3
Photos:
Kapu is on a distinguished road
New cluster will have to be coded to have correct mileage...
Kapu is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2008, 12:21 AM   #3 (permalink)
5th Gear Member
 
darkhorse737's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: San Francisco, CA
Car: 88 super ETA, 95 525i
Posts: 1,494
Photos:
darkhorse737 is on a distinguished road
Lightbulb

the LED gets a weird readout jumbled on occasion.

<<< i think what you mean is the backlighting of the LED is faulty, thus, the readout "looks" jumbled.

LED's hardly go bad. in almost all cases(except overvoltage probs) it's a backlight that is at fault.

I would check the photoselectric sensor and make sure it works correctly before replacing LED... or the cluster.
darkhorse737 is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2008, 09:26 AM   #4 (permalink)
n00b
 
Join Date: Apr 2008
Car:
Posts: 10
Photos:
banjomike is on a distinguished road
Interesting
Well the led literally starts blinking, the lighting on it goes across the panel back and forth, and the odometer milage flickers to other numbers.
In the normal state, the fasten belts message or the key in ignition messages, etc. are fine, in the wacky state, its just a bunch of lights and lines.going back and forth. Strange.
I already had it out once and after replacing it, the odometer doesn't read at all
It give the initial messages such as fasten eat belt and then it goes blank. Photoelectric sensor?hmm
banjomike is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2008, 10:26 AM   #5 (permalink)
n00b
 
Join Date: Jul 2008
Car:
Posts: 3
Photos:
Kapu is on a distinguished road
If you have already checked the inputs to the cluster...sounds to me like a heat soak problem with the cluster...
Kapu is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2008, 01:08 AM   #6 (permalink)
n00b
 
shadowpuck's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Mo!
Car: Two BMWs and a TDI
Posts: 14
Photos:
shadowpuck is on a distinguished road
had almost an identical problem on our '93 525i. the middle section, in particular, would go nuts and appear to be spewing alien characters or messages.

after ruling out our 525 was not, indeed, receiving messages from ET, i bought a used cluster, cleaned all connectors, swapped clusters, and the problem went away.

i transferred the coding plug (kinda like a playstation memory card) from the old cluster to the used cluster and mileage and all came right over, no problems....
__________________
now, with 5 speeds!
shadowpuck is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2008, 11:44 AM   #7 (permalink)
n00b
 
Join Date: Apr 2008
Car:
Posts: 10
Photos:
banjomike is on a distinguished road
Theres the info I was looking for!
I got a new condition replacement module (used)
out of a 94 540 whcih appears to be identical..I hope!
for 18.00 off Ebay!
Gonna go through the replacement process this week.
Only thing that I'm not clear on is the coding card/plug
to assure the same existing mileage.
Thanks and wish me luck!
Mike
banjomike is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB 1995 525i Instrument panel banjomike Looking For 1 02-25-2009 07:21 PM
95 525i Instrument panel PLEASE banjomike OEM Parts 0 07-19-2008 03:20 PM
91 525i Brake Warning Instrument Lights burtv 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 1 04-13-2008 01:31 AM
Ac module help.... smm1120 3-Series (E36) 1 06-19-2004 11:09 PM
Instrument Panel LED CosmosBlack 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 7 08-11-2003 03:15 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 08:29 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.