2000 530d e39 electrical problem - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) Chat relating to the BMW 5-Series of all generations. Specific models include: BMW 518, BMW 520, BMW 520i, BMW 530i, BMW 528i, BMW 530i, BMW 518i, BMW 524d, BMW 525i, BMW 525e, BMW 528e, BMW 540i, BMW 535i, BMW 520d, BMW 525td, BMW 525d, BMW 530d, BMW 525i/xi, BMW 530i/xi. (BMW 5-Series Forum)

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-27-2006, 05:21 PM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: Dec 2006
Car:
Posts: 4
Photos:
RSK2831 is on a distinguished road
2000 530d e39 electrical problem

Hi to all,
First post

Had battery replaced today, having just auired the car a couple of weeks ago.

Seemed ok, but this evening had the following problem / symptoms

No radio, no clock display, no turn indicator, no full beam indicator, no lights on buzzer, locking from key button gone, when key removed brake lights come on. Rain sensor wipers not functional.

Left key at pos 1 for a while, looked to have fixed itself, but failed after two mins....no radio seems to be the only thing now but not convinced it won't come back. Heading of on a trip 6-700 miles driving so worried about getting stuck somewhere!!!!



Any clues as to what might be going on? Fuse related? I Was going to take it to a BMW dealer tomorrow.

Would be interested in any views, experiences,

Thanks
RSK2831 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-27-2006, 09:40 PM   #2 (permalink)
68th gear and shifting
 
superdeadman's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: College Park, Maryland
Car: a lot of broken ones
Posts: 2,318
Photos:
superdeadman has a spectacular aura aboutsuperdeadman has a spectacular aura aboutsuperdeadman has a spectacular aura about
Send a message via AIM to superdeadman
well it's a possibility that you'll need to get codes for the radio - or do you mean it won't even turn on?
__________________

member and partial creator of the Pimpin' The Auto club
Quote:
m20 pwr: "oh yeah baby, pour some acid on my penis"

R.I.P. fast 6
"drive hard
keep it clean
and most of all have fun driving"
superdeadman is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2006, 06:59 PM   #3 (permalink)
n00b
 
Join Date: Dec 2006
Car:
Posts: 3
Photos:
Clifford is on a distinguished road
Hi

Quote:
Originally Posted by RSK2831
Hi to all,
First post

Had battery replaced today, having just auired the car a couple of weeks ago.

Seemed ok, but this evening had the following problem / symptoms

No radio, no clock display, no turn indicator, no full beam indicator, no lights on buzzer
I'm having these same problems on my '96 523.

I've searched a few other forums and googled and found a few owners have the same problem, but no one has found a fix.

Any help would be greatly appreciated...
Clifford is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2006, 12:45 AM   #4 (permalink)
5th Gear Member
 
CosmosBlack's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Florida
Car: 2002 Porsche C4S
Posts: 1,282
Photos:
CosmosBlack has a reputation beyond reputeCosmosBlack has a reputation beyond reputeCosmosBlack has a reputation beyond reputeCosmosBlack has a reputation beyond reputeCosmosBlack has a reputation beyond reputeCosmosBlack has a reputation beyond reputeCosmosBlack has a reputation beyond reputeCosmosBlack has a reputation beyond reputeCosmosBlack has a reputation beyond reputeCosmosBlack has a reputation beyond reputeCosmosBlack has a reputation beyond repute
Check the fusible link on the battery?
__________________
CosmosBlack is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2006, 09:03 AM   #5 (permalink)
n00b
 
Join Date: Dec 2006
Car:
Posts: 3
Photos:
Clifford is on a distinguished road
Thanks for the advice.

I'll check it today!!
Clifford is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2007, 03:53 PM   #6 (permalink)
n00b
 
Join Date: Dec 2006
Car:
Posts: 4
Photos:
RSK2831 is on a distinguished road
Angry

Quote:
Originally Posted by Clifford
Thanks for the advice.

I'll check it today!!

Update : :

Car electrics place has traced fault to " a faulty lighting module". Upshot 250 + VAT for new part. Then car has to go to BMW dealer on Friday to be "re-programmed", takes 4 hours and costs 140!!, apparently the part has to be programmed to the car...... + labour for the whole thing @200 grand total around 700....happy hew year!!!!

Any joy with the fusible link idea?
RSK2831 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2007, 07:11 PM   #7 (permalink)
n00b
 
Join Date: Dec 2006
Car:
Posts: 3
Photos:
Clifford is on a distinguished road
Oh Joy

Not at the moment.

I've just come back from Amsterdam today and got the beast out of the garage only to find a flat tyre.

However, everything else appears to be working at the moment after simply disconnecting the battery for 10 minutes?!?!?

I'll keep an eye on it and keep you informed.

Let me know how it goes at the stealer?!?
Clifford is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 02:56 AM   #8 (permalink)
n00b
 
Join Date: Mar 2009
Car:
Posts: 1
Photos:
Carl12321 is on a distinguished road
Hi. I have a similar problem with my BMW 523i E39. The Clock, Turn signal indicator, Bright light indicator and Remote locking sometimes dont work (they all seem to be linked). Has anyone been able to find out what the problem might be and how to fix it?
Carl12321 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
strange electrical problem diadpaku 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 7 11-09-2004 06:19 PM
850Ci 1991 - Electrical Problem? jtk 1,6,7,8 - Series and Mini Cooper 1 10-19-2003 12:11 PM
Electrical Problem? akrauss 3-Series (E46, E90) 14 08-11-2003 03:43 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 07:52 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.