01 525i OBC low beam failure after HID install - BMW Forum - BimmerWerkz.com
5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) Chat relating to the BMW 5-Series of all generations. Specific models include: BMW 518, BMW 520, BMW 520i, BMW 530i, BMW 528i, BMW 530i, BMW 518i, BMW 524d, BMW 525i, BMW 525e, BMW 528e, BMW 540i, BMW 535i, BMW 520d, BMW 525td, BMW 525d, BMW 530d, BMW 525i/xi, BMW 530i/xi. (BMW 5-Series Forum)

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 02-29-2008, 06:24 PM
Neutral Member
 
loveless4577's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: New Jersey
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
loveless4577 is on a distinguished road
(Thread Starter)
01 525i OBC low beam failure after HID install

I recently install a HID kit on my 01' 525i. After install, my low beam failure would display only when the lights were off. However, I also had a problem with one bulb firing on a cold start. I ordered a relay kit in hopes of correcting both problems. Now my cold starts are not a problem but now my low beam failure is always on. Whether my lights are on or off. What could be the problem?
loveless4577 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 03-03-2008, 08:44 AM
LOS
4th Gear Member
 
LOS's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: L.A Calif.
Posts: 863
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
LOS is an unknown quantity at this point
I also get the "low beam failure" displayed but it goes away after a few seconds. It's stored on your memory bank until you turn the car off.
The reason for this is because HID's require less voltage. Bavauto.com sells a kit that gets rid of the problem ($120, I think).
In your case, check the connections again.

LOS
LOS is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
low beam failure????? matt325is 3-Series (E36) 1 09-06-2007 10:09 AM
Low Beam Check Relay Bear 3-Series (E21, E30) 2 08-18-2007 10:22 AM
Any info on how to install a OBC on a 318ti? Stones 3-Series (E36) 5 01-05-2006 04:55 PM
Headlight problem: City lights don't work (low and high beam do) KILOCHARLIE 3-Series (E36) 4 09-21-2005 01:33 AM
Fog Light Modification E39 ViewMaster Bimmer Talk/Motorsports Talk 1 10-25-2003 11:09 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome