need tech advice - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E46, E90) Chat relating to the BMW 3-Series from 1999 to Current. Models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318Ci, BMW 320i, BMW 323i, BMW 325i, BMW 330i, BMW 328 Ci, BMW 328i, BMW 325i/xi, BMW 330Ci, BMW 320d, BMW 330d, BMW 335d.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 05-21-2004, 09:36 AM
Rob
n00b
 
Join Date: May 2004
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Rob is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
I have 01 325ci and the speedo, odometer and fuel consumption gage does not work. Does anyone know a way to fix this problem, perhaps a fuse, if so where?
Rob is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 05-21-2004, 12:12 PM
2nd Gear Member
 
Mach 5's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Denver, Colorado
Posts: 391
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Mach 5 has a reputation beyond repute Mach 5 has a reputation beyond repute Mach 5 has a reputation beyond repute Mach 5 has a reputation beyond repute Mach 5 has a reputation beyond repute Mach 5 has a reputation beyond repute Mach 5 has a reputation beyond repute Mach 5 has a reputation beyond repute Mach 5 has a reputation beyond repute Mach 5 has a reputation beyond repute Mach 5 has a reputation beyond repute
It could be a fuse, they are located in your glove box behind a drop down face plate. Be sure to replace the bad fuse with one of correct size. If it blows again you have a problem that may require alot of work to track down.
Ben

"It's not because I'm an aggressive driver, it's because I'm an idiot" actual quote from my wife.
Mach 5 is offline  
#3 (permalink) Old 05-21-2004, 01:16 PM
1st Gear Member
 
Join Date: May 2004
Location: Seattle, WA
Posts: 262
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
KillFox is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to KillFox Send a message via Yahoo to KillFox
Had the same exact problem in my old 94 mustang, it turned out to be a blown fuse from changing out the radio. A simple replacment fuse did the trick.

Check each fuse thoroughly in the glove box, and if you turn up nothing, I would suggest you go to the dealer.

<img src='http://3dwire.net/~matt/killfoxsig2.gif' border='0' alt='user posted image' />
KillFox is offline  
#4 (permalink) Old 05-24-2004, 02:07 AM
1st Gear Member
 
heifetz17's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 114
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
heifetz17 is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to heifetz17
You don't need to go to the dealer just yet. If the fuses check out, check the connection where the instrument cluster plugs in. There may be a loose connection. I would check the speedometer cable to make sure it's in, and the sensor in the gas tank may be shot so it's not sending anything to the gas gauge. Just a few things to check before going to the dealer. If it's not under warranty, a reputable garage may be much cheaper than the dealer.
heifetz17 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E46, E90)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need some advice on what to do with an E21 BMW 318i E21 Lover 3-Series (E21, E30) 11 09-22-2005 06:02 PM
newbie looking for advice please help träumer 3-Series (E36) 12 09-19-2005 12:49 AM
Need Advice On Buying A 94 540i bimerguyCW 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 7 08-21-2005 09:57 PM
Bmw advice Midnhtsun 3-Series (E36) 10 05-22-2004 12:11 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome