Bad Engine Start 320d 2002 no matter cold or hot - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E46, E90) Chat relating to the BMW 3-Series from 1999 to Current. Models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318Ci, BMW 320i, BMW 323i, BMW 325i, BMW 330i, BMW 328 Ci, BMW 328i, BMW 325i/xi, BMW 330Ci, BMW 320d, BMW 330d, BMW 335d.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 05-26-2009, 03:17 PM
n00b
 
Join Date: May 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
greenironfist is on a distinguished road
(Thread Starter)
Bad Engine Start 320d 2002 no matter cold or hot

I Bimmer's

So i'm new here, and i'm portuguese, so my english is a litle rusty.


My problem is the bad engine start no matter if engine is cold or hot, in the beggining, i my tought were the heat plugs, in fact 3 were burned. I changed them and the engine starts litle more fast, but it continues taking too much time to start when compared with a 136bhp engine. The ECU, doesn't show any error. After start the engine, the car runs good, no problem in speed and acceleration. For the InspectionI still about 9000 miles. Is not all, when the mechanic removed de intake, i noted that was missing 1 of the wonderfull buterflies, the mechanic found and remove her, but still missing the bolts and the shaft, could this missing parts still damage the engine? For safety, the other butterflies were removed.

140mph is the max speed of my car?

Sorry for my poor english!!



Who has an idea to solve my problem, and after all must be more people with the same problem, answer to this thread.

Thanks
greenironfist is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 05-26-2009, 03:47 PM
OMFG another one!?
 
witeshark's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Miami FL
Posts: 14,697
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice
The butterfly parts probably need to be replaced. As to the heat plugs, are you sure the wiring and other circuit parts are good? I think you may want to find out how the bad plugs got burnt. As to top speed, I believe that model reaches little, if any more than 140 mph on a track.

BMW

Sig by zeaq
witeshark is offline  
#3 (permalink) Old 05-26-2009, 04:06 PM
n00b
 
Join Date: May 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
greenironfist is on a distinguished road
(Thread Starter)
Thumbs up

I don't know if it is necessary, because the only things that showed up, were the noise in idle, it increased, and hasn't the same push in low rpm (below 2000).
And that has no problem, i think...

About the wiring, i don't really know, but, if a new heat plug got burnt, i will consider that, and other electronics problems. The car was assisted everytime in the bmw official dealer.

Thanks for your help, cause you made me think in other possibility!!

My top speed was 140mph, after that the ecu cuts fuel...

By the way the car has 92000 miles.
greenironfist is offline  
#4 (permalink) Old 05-26-2009, 04:20 PM
OMFG another one!?
 
witeshark's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Miami FL
Posts: 14,697
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice
Best of luck sorting it!

BMW

Sig by zeaq
witeshark is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E46, E90)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BMW 320d 2002 e46 - ticking noise coming from engine help!!! outlaw66 3-Series (E46, E90) 4 04-29-2009 02:29 AM
Engine cut out whilst driving now will not start BMW 320D Kieran_123 3-Series (E46, E90) 2 04-24-2009 10:58 AM
Engine runs very cold on working temp and heater dosen't blow hot air Slow325i 3-Series (E21, E30) 7 11-07-2008 10:57 AM
Bad idle when Engine is HOT only!! Paraklas 3-Series (E21, E30) 0 11-14-2005 03:04 PM
Engine Ping When First Start Engine Cold mikes325is 3-Series (E36) 0 09-29-2004 06:12 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome