Alarm/motion Sensor Question - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E46, E90) Chat relating to the BMW 3-Series from 1999 to Current. Models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318Ci, BMW 320i, BMW 323i, BMW 325i, BMW 330i, BMW 328 Ci, BMW 328i, BMW 325i/xi, BMW 330Ci, BMW 320d, BMW 330d, BMW 335d.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 04-21-2005, 10:09 AM
n00b
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
TDiddy is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Installed out alarm last weekend, had it activated on Tuesday. Tested it out at home, and had absolutely no indication that the alarm had been activated. Couldn't set it off with the panic button, couldn't set it off from inside. Took it in this morning to have them double check the activation.

The service rep left a msg. saying that the interior motion sensor was installed improperly, so they want to charge another 1/2 hr labor to reprogram it again. Is this even possible? I thought that the wire end was keyed, and you could only plug it in one way. Could be wrong though, and wanted to check before I call BS with the rep.

Thanks,
Tom

Tom
TDiddy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 04-21-2005, 11:23 AM
n00b
 
Join Date: Mar 2005
Location: Cooper City, Fl
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
jimwh is an unknown quantity at this point
Quote:
Originally posted by TDiddy@Apr 21 2005, 10:09 AM
Installed out alarm last weekend, had it activated on Tuesday. Tested it out at home, and had absolutely no indication that the alarm had been activated. Couldn't set it off with the panic button, couldn't set it off from inside. Took it in this morning to have them double check the activation.

The service rep left a msg. saying that the interior motion sensor was installed improperly, so they want to charge another 1/2 hr labor to reprogram it again. Is this even possible? I thought that the wire end was keyed, and you could only plug it in one way. Could be wrong though, and wanted to check before I call BS with the rep.

Thanks,
Tom
[snapback]335978[/snapback]
Sounds like they goofed and now they want to charge you more...I'd tell him to think again!
jimwh is offline  
#3 (permalink) Old 04-21-2005, 06:55 PM
Moderator
 
Dirty_Tool's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,052
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Dirty_Tool has a reputation beyond repute Dirty_Tool has a reputation beyond repute Dirty_Tool has a reputation beyond repute Dirty_Tool has a reputation beyond repute Dirty_Tool has a reputation beyond repute Dirty_Tool has a reputation beyond repute Dirty_Tool has a reputation beyond repute Dirty_Tool has a reputation beyond repute Dirty_Tool has a reputation beyond repute Dirty_Tool has a reputation beyond repute Dirty_Tool has a reputation beyond repute
I think TDiddy installed it himself.
I would just ask them what is wrong about it. It does have an arrow indicating which direction the sensor should be facing, if this is the problem then that shouldnt have effected the encoding. If it was a connection issue then they may be correct. Either way I would push to get them to encode it again for free. They should have tested the operation of the system before releasing the vehicle to you in the 1st place. Then you wouldnt have to have returned for a second visit.

DT

DT




Dirty_Tool is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E46, E90)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome