330CI EML + Limp Mode - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E46, E90)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

3-Series (E46, E90) Chat relating to the BMW 3-Series from 1999 to Current. Models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318Ci, BMW 320i, BMW 323i, BMW 325i, BMW 330i, BMW 328 Ci, BMW 328i, BMW 325i/xi, BMW 330Ci, BMW 320d, BMW 330d, BMW 335d.

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-14-2011, 01:43 PM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: Nov 2010
Location: Chattanooga, TN
Car: 2005 330CI ZHP
Posts: 19
Photos:
jfarlik is on a distinguished road
330CI EML + Limp Mode

I have a 2005 330CI ZHP that will randomly go into limp mode with the EML light on no other lights just EML. Turning the car off and back on typically fixes it, but it is slowly getting worse.

Everyone I see online says check throttle position sensors, however I am unable to find them for the M54 engine, its like they don't have them on the engine, I was wondering if I should just replace my pedal position sensor? and more so if anyone had that part number.

Ideas?
jfarlik is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-29-2011, 06:26 PM   #2 (permalink)
n00b
 
Join Date: Aug 2011
Car:
Posts: 1
Photos:
hess1 is on a distinguished road
I'm not sure if your problem is the same as mine. As mentioned I had removed my throttle body which caused my problem. But anyway I've got 2 suggestions.
1)According to the Bentley service manual (see 130-18) there's a procedure to reconfigure the EDK after it has been removed or replaced:
- Turn ingintion ON (do not start)
- Turn ingnition off for 10 secs
- Start engine

2)If that doesn't work try turning the ingnition to ON and pressing the accelerator until it stops and release. Do this several times. When I did this I heard some sounds as if the throttle was manually adjusting itself. The problem was history after that. I think I got that from the manual but I couldn't find it. Anyway, it worked.
hess1 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 09:21 PM   #3 (permalink)
n00b
 
Join Date: Nov 2010
Location: Chattanooga, TN
Car: 2005 330CI ZHP
Posts: 19
Photos:
jfarlik is on a distinguished road
Thanks for the advice reminded me to update the thread it ended up being a bad connection into the computer cleaned out the connectors and plugged it back in and have not had a problem in a month. I usually would be lucky to make it a full day.
jfarlik is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E46, E90)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Limp Mode dodgydips 3-Series (E46, E90) 1 07-26-2010 01:13 PM
car goes into limp mode at 70 everytime whosyadadie01 3-Series (E36) 4 09-09-2008 11:53 AM
Limp Mode After Tranny Gets Hot. Help Trainyardie 3-Series (E36) 3 02-27-2005 07:26 PM
Limp In Mode Transmission timwest7 3-Series (E36) 0 11-29-2004 07:11 AM
Limp-Home mode Black318IS 3-Series (E36) 1 05-24-2004 10:27 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 04:48 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.