Wierd Electrical Issue??? - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

» Auto Insurance

» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-26-2010, 11:19 PM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: Jan 2010
Car:
Posts: 6
Photos:
ColoradoKid is on a distinguished road
Question Wierd Electrical Issue???

Hey all wonder if you guys can help!!!!

I have a e36 1992 318i manual.

A belt
was squeaking and i had it replaced.

Now when i start up my car the everything starts out OK until...

I step on the gas and right around 1000rpm i lose all power to radio, Heated Seats, climate control and the dash lights (except for the CEL and ABS lights which are now on). The car drives fine all exterior lights work except for the brights, but it feels like there is no top end. There is also a slight smell of chlorine???? or ozone???? that i cannot pin point where its coming from. Also it gave off a transmission code on the CEL, ill get the exact code tomorrow. So even wierdier when i come to a stop or just drop the revs to idle the power returns to normal and the CEL and ABS lights turn off.

Now this happened once or twice before the belt was replaced so i know it is not something the shop did, but it would always return to normal after a little while or by turning off the car. But now its happing all the time.

So what do you all think? Has Anyone else had a problem like this?

Voltage regulator part of alternator?
Bad Stereo install- Miswired or loose unconnected wires
Bad Ground-Possibly the transmission ground.

Thanks
ColoradoKid is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-27-2010, 12:25 PM   #2 (permalink)
Ich bin der Modifikator
 
johnnyBgood's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Bayonne, NJ
Car: 97'E36 2.8 w/Optional Sport Package
Posts: 3,325
Photos:
johnnyBgood is a jewel in the roughjohnnyBgood is a jewel in the roughjohnnyBgood is a jewel in the rough
Garage
Quote:
Originally Posted by ColoradoKid View Post
Hey all wonder if you guys can help!!!!

I have a e36 1992 318i manual.

A belt
was squeaking and i had it replaced.

Now when i start up my car the everything starts out OK until...

I step on the gas and right around 1000rpm i lose all power to radio, Heated Seats, climate control and the dash lights (except for the CEL and ABS lights which are now on). The car drives fine all exterior lights work except for the brights, but it feels like there is no top end. There is also a slight smell of chlorine???? or ozone???? that i cannot pin point where its coming from. Also it gave off a transmission code on the CEL, ill get the exact code tomorrow. So even wierdier when i come to a stop or just drop the revs to idle the power returns to normal and the CEL and ABS lights turn off.

Now this happened once or twice before the belt was replaced so i know it is not something the shop did, but it would always return to normal after a little while or by turning off the car. But now its happing all the time.

So what do you all think? Has Anyone else had a problem like this?

Voltage regulator part of alternator?
Bad Stereo install- Miswired or loose unconnected wires
Bad Ground-Possibly the transmission ground.

Thanks
Welcome to the Werkz......

These are usually signs of a bad alternator......... is the belt tension ok? Maybe that squeal was the alternator itself......

Get a multimeter & take some readings.........you should have about 12 volts with the engine not running,

then attach a voltmeter to your battery with the car running......
you should have 13.5 to about 14.5 volts engine running & nothing turned on & a little over 12 volts with everything turned on.......

Things you can do, remove your battery & fully charge it, then bring it to a Pep Boys or Advanced Auto parts store & have it load tested, if it checks ok!
and you still have a low voltage issue then the alternator is bad.....

jb
__________________
______________________________________
_______________________97 E36|Conforti Software|M50 Manifold|AFE|Borla|H&R| Bilstein |Eibach|Rockford|3.15 LSD
____________________________________________http://www.cardomain.com/ride/3129109
johnnyBgood is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 09:22 PM   #3 (permalink)
n00b
 
Join Date: Jan 2010
Car:
Posts: 6
Photos:
ColoradoKid is on a distinguished road
Thanks for the info. Ill Swing by the auto store and see if that is the problem.
ColoradoKid is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electrical Issue Worsens Kai 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 10 12-09-2009 11:22 PM
Help! My car is doing a wierd thing, idle issue spfdfanatic 3-Series (E46, E90) 3 08-06-2008 09:25 PM
Wierd electrical stuff... No brake lights, no instrument cluster d3ity 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 4 01-25-2008 10:51 AM
electrical issue, please help Dr Tran 3-Series (E21, E30) 3 03-22-2007 01:34 AM
Electrical Issue, Please Help!! Q_BMW 3-Series (E36) 8 10-20-2004 06:08 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 08:06 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.