Turn Signal Failure - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 10-03-2004, 11:50 PM
1st Gear Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
3serbmdubya is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Smile

i have a 1992 bmw 325i and recently i put new bulbs in, and after working for 5 seconds they stopped working. replaced the bulbs and now my signals/flashers dont work.
any ideas?

<img src='http://img73.exs.cx/img73/8618/post-4-1069548360.jpg' border='0' alt='user posted image' />
3serbmdubya is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 10-04-2004, 12:28 AM
350z
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 4,932
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
bigred318 is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to bigred318 Send a message via Yahoo to bigred318
so you put in new ones and they worked for a few seconds and stopped also? you might have a short which is causing your bulbs to fry right away, due to the juice not being constant, and then all of a sudden surging through and blowing your bulbs, or you could have broke a relay connection while you were changing them so many times, check all your wires!

David
bigred318 is offline  
#3 (permalink) Old 10-04-2004, 01:48 AM
ex owner/admin
 
Furious's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Toronto-Canada
Posts: 10,839
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Furious Furious Furious Furious Furious Furious Furious Furious Furious Furious Furious
Send a message via AIM to Furious
could be the wrong bulbs, check again, and also make sure you put them in proper, lastly check the fuses.

Furious is offline  
#4 (permalink) Old 10-04-2004, 07:15 AM
1st Gear Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
3serbmdubya is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Quote:
Originally posted by Furious@Oct 4 2004, 01:48 AM
could be the wrong bulbs, check again, and also make sure you put them in proper, lastly check the fuses.
[snapback]204377[/snapback]
i checked all the fuses, and there is one thing weird they do work as parking lights, like when me headlights are on, they turn on, but no flash. i made sure i got the european spec light bulbs and i even bought a new socket.

<img src='http://img73.exs.cx/img73/8618/post-4-1069548360.jpg' border='0' alt='user posted image' />
3serbmdubya is offline  
#5 (permalink) Old 10-04-2004, 10:05 AM
You Can Has A Custom Title!!
 
BMWBeauty416's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 4,872
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
BMWBeauty416 is a name known to all BMWBeauty416 is a name known to all BMWBeauty416 is a name known to all BMWBeauty416 is a name known to all BMWBeauty416 is a name known to all BMWBeauty416 is a name known to all
Send a message via AIM to BMWBeauty416 Send a message via MSN to BMWBeauty416 Send a message via Yahoo to BMWBeauty416
Quote:
Originally posted by bigred318@Oct 3 2004, 10:28 PM
so you put in new ones and they worked for a few seconds and stopped also? you might have a short which is causing your bulbs to fry right away, due to the juice not being constant, and then all of a sudden surging through and blowing your bulbs, or you could have broke a relay connection while you were changing them so many times, check all your wires!

David
[snapback]204341[/snapback]
agreed

~*Teg*~

BMWBeauty416 is offline  
#6 (permalink) Old 10-04-2004, 11:17 AM
2nd Gear Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 358
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
bad man working is an unknown quantity at this point
The first reply may be right it may be the relay , but this is controlled by two fuses these are in the fuse box under the bonnet on the left hand side their numbers are F34 = 15 amp and F 23 = 5Amps the relay is also in this box its number K16. I tried to paste the picture in for you but it didn't work mail me if you need further help

Bad Man Working
bad man working is offline  
#7 (permalink) Old 10-04-2004, 11:49 AM
1st Gear Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 267
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
bmwcrazy is an unknown quantity at this point
give me the car and ill fix it :P oh yeah and

bmwcrazy is offline  
#8 (permalink) Old 10-04-2004, 03:55 PM
You Can Has A Custom Title!!
 
Join Date: Jan 2004
Location: Eugene Oregon
Posts: 2,718
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
007ben is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to 007ben Send a message via Yahoo to 007ben
the bulbs should be dual element. parking emelemt and bliking element. if parking works sounds like a short on one of the connectors. like furious said check bulbs.

I'd also check voltages to see if any power is getting to the blinker element if so how much? that could also give you a good idea if there is a short or not.

2008 128i Jetblack
007ben is offline  
#9 (permalink) Old 10-04-2004, 10:34 PM
1st Gear Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
3serbmdubya is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Quote:
Originally posted by 007ben@Oct 4 2004, 03:55 PM
the bulbs should be dual element. parking emelemt and bliking element. if parking works sounds like a short on one of the connectors. like furious said check bulbs.

I'd also check voltages to see if any power is getting to the blinker element if so how much? that could also give you a good idea if there is a short or not.
[snapback]204646[/snapback]

i checked the fuses and they all look fine. where is this relay everyone is mentioning? i also replaced with new bulbs and still the same thing; the only work in the parking mode. i noticed that there are two types i think 1156 and 1157 one of them has two separate connections on the bottom and the other has just one big one. whats the diff? which one am i supposed to use. i tried both. ghead

<img src='http://img73.exs.cx/img73/8618/post-4-1069548360.jpg' border='0' alt='user posted image' />
3serbmdubya is offline  
#10 (permalink) Old 10-04-2004, 10:44 PM
You Can Has A Custom Title!!
 
Join Date: Jan 2004
Location: Eugene Oregon
Posts: 2,718
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
007ben is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to 007ben Send a message via Yahoo to 007ben
2 connections for dual ellemnt. one is for parking lights. the other is the one for the blinker.

if your not understanding what we are saying take it to a dealer.

2008 128i Jetblack
007ben is offline  
#11 (permalink) Old 10-05-2004, 09:17 AM
1st Gear Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
3serbmdubya is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Quote:
Originally posted by 007ben@Oct 4 2004, 10:44 PM
2 connections for dual ellemnt. one is for parking lights. the other is the one for the blinker.

if your not understanding what we are saying take it to a dealer.
[snapback]204957[/snapback]

dude listen to what im saying... i changed the damn bulbs. its not the bulbs! i just need info on wiring and relays and other stuff that could have shorted

<img src='http://img73.exs.cx/img73/8618/post-4-1069548360.jpg' border='0' alt='user posted image' />
3serbmdubya is offline  
#12 (permalink) Old 10-05-2004, 09:27 AM
You Can Has A Custom Title!!
 
BMWBeauty416's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 4,872
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
BMWBeauty416 is a name known to all BMWBeauty416 is a name known to all BMWBeauty416 is a name known to all BMWBeauty416 is a name known to all BMWBeauty416 is a name known to all BMWBeauty416 is a name known to all
Send a message via AIM to BMWBeauty416 Send a message via MSN to BMWBeauty416 Send a message via Yahoo to BMWBeauty416
Quote:
Originally posted by 3serbmdubya+Oct 4 2004, 08:34 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(3serbmdubya @ Oct 4 2004, 08:34 PM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-007ben@Oct 4 2004, 03:55 PM
the bulbs should be dual element. parking emelemt and bliking element. if parking works sounds like a short on one of the connectors. like furious said check bulbs.

I'd also check voltages to see if any power is getting to the blinker element if so how much? that could also give you a good idea if there is a short or not.
[snapback]204646[/snapback]

i checked the fuses and they all look fine. where is this relay everyone is mentioning? i also replaced with new bulbs and still the same thing; the only work in the parking mode. i noticed that there are two types i think 1156 and 1157 one of them has two separate connections on the bottom and the other has just one big one. whats the diff? which one am i supposed to use. i tried both. ghead
[snapback]204951[/snapback]
[/b][/quote]

just a thought - did you LOOK at the fuses to check them or check check um? sometimes ( know I've had it happen) a fuse looks perfect and it's gone bad

~*Teg*~

BMWBeauty416 is offline  
#13 (permalink) Old 10-05-2004, 10:17 AM
You Can Has A Custom Title!!
 
Join Date: Jan 2004
Location: Eugene Oregon
Posts: 2,718
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
007ben is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to 007ben Send a message via Yahoo to 007ben
Quote:
Originally posted by 3serbmdubya+Oct 5 2004, 05:17 AM--><div class='quotetop'>QUOTE(3serbmdubya @ Oct 5 2004, 05:17 AM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-007ben@Oct 4 2004, 10:44 PM
2 connections for dual ellemnt. one is for parking lights. the other is the one for the blinker.

if your not understanding what we are saying take it to a dealer.
[snapback]204957[/snapback]

dude listen to what im saying... i changed the damn bulbs. its not the bulbs! i just need info on wiring and relays and other stuff that could have shorted
[snapback]205145[/snapback]
[/b][/quote]


did i say change the bulbs?NO! i said check the voltages, bulbs (do they work in another bimmer do they look dead?) and connections. and explained the dual element/contact bulb because you asked. If you don't know how to check voltages or get the manual out and look for the location of the relay(s) or actualy do something other than ask more questions take it to thedealer or someone with a clue.

2008 128i Jetblack
007ben is offline  
#14 (permalink) Old 10-05-2004, 01:50 PM
1st Gear Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
3serbmdubya is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Quote:
Originally posted by 007ben+Oct 5 2004, 10:17 AM--><div class='quotetop'>QUOTE(007ben @ Oct 5 2004, 10:17 AM)</div><div class='quotemain'>
Quote:
Originally posted by 3serbmdubya@Oct 5 2004, 05:17 AM
<!--QuoteBegin-007ben
Quote:
@Oct 4 2004, 10:44 PM
2 connections for dual ellemnt. one is for parking lights. the other is the one for the blinker.

if your not understanding what we are saying take it to a dealer.
[snapback]204957[/snapback]



dude listen to what im saying... i changed the damn bulbs. its not the bulbs! i just need info on wiring and relays and other stuff that could have shorted
[snapback]205145[/snapback]

did i say change the bulbs?NO! i said check the voltages, bulbs (do they work in another bimmer do they look dead?) and connections. and explained the dual lement/contact bulb because you asked. If you don't know how to check voltages or get the manual out and look for the location of the relay(s) or actualy do something other than ask more questions take it to thedealer or someone with a clue.
[snapback]205177[/snapback]
[/b][/quote]

ok well #1 if you havn't already figured out that I DID try the bulbs and found out that they DO work, then read this carefully. i DID check the bulbs and they DO work elsewhere. #2 i didnt ask about an explanation about dual element because i already know what they are. and #3 i know where the relays are and i did take it to the dealer and i replaced the 98 dollar relay they said and it didnt work. ok. i was just wondering if there was another relay, and obviously you cant help because you dont know. thanks anyway

<img src='http://img73.exs.cx/img73/8618/post-4-1069548360.jpg' border='0' alt='user posted image' />
3serbmdubya is offline  
#15 (permalink) Old 10-06-2004, 03:40 PM
1st Gear Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
3serbmdubya is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
update
today i went in the fuse box and pretty much started replacing everything.... i notice one fuse was burnt that hadn't been before so i switched it with another fuse, and viola!
my signals work

whos yo daddy?

<img src='http://img73.exs.cx/img73/8618/post-4-1069548360.jpg' border='0' alt='user posted image' />
3serbmdubya is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Turn Signal Problem, stuck on, not blinking. jek1955 3-Series (E36) 2 10-27-2005 07:48 AM
Turn Signal Issues Help warell 3-Series (E46, E90) 4 01-20-2005 03:57 PM
1984 528e Turn Signal Questions. rock_martyr 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 1 11-10-2004 12:47 AM
Turn Signal Regulator eclypser 3-Series (E36) 1 09-04-2003 03:30 PM
97 328i Turn Signal Relay dhruvm 3-Series (E36) 0 09-02-2003 05:18 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome