Reset codes - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-25-2005, 05:36 PM   #1 (permalink)
1st Gear Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Columbus, Ohio
Car: 99 BMW 323is
Posts: 279
Photos:
stracer is on a distinguished road
Send a message via AIM to stracer Send a message via Yahoo to stracer
Reset codes

Ok i found out the code my car is giving is p1423. I found out through this site what it means. Now i tried to reset the code to see if it goes away by taking off the negitive for over a minute and I still see the code. Is there another way to reset the code to see if it will come back. by the way my car is 99 323is.
stracer is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-25-2005, 08:05 PM   #2 (permalink)
1st Gear Member
 
Join Date: Jul 2005
Car:
Posts: 294
Photos:
Hamfisted is on a distinguished road
Use a scanner...

Go buy an Actron 9135 code reader, it'll read and reset any codes. You can find them on Ebay for under $100 or any Autoparts store would have one for under $150. The Actron 9145 is a little more capable scanner but costs a little more. They're actually made in the USA if you can believe that.
The OBDII socket is there by the left knee bolster under the dash. There's a fat head fastener you turn a quarter turn and the door pops open then the data port cap comes off and you plug in there, turn the key on and read the codes. Tell the scanner to erase them when you're done looking at 'em. I even saw that Walmart has the Innova 3100 for $98 today, they work just as well.















Mike

Last edited by Hamfisted; 09-26-2005 at 08:23 PM.
Hamfisted is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2005, 06:45 PM   #3 (permalink)
1st Gear Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Columbus, Ohio
Car: 99 BMW 323is
Posts: 279
Photos:
stracer is on a distinguished road
Send a message via AIM to stracer Send a message via Yahoo to stracer
Any other places that will reset the code?
stracer is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2005, 08:35 PM   #4 (permalink)
drz
Administrator
 
drz's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Tee Ex
Car: zhp
Posts: 12,129
Photos:
drz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to drz Send a message via MSN to drz
Go to any autoparts store. Ask them to read you r code, and then ask them to reset it.
__________________
drz is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2005, 12:39 AM   #5 (permalink)
1st Gear Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Columbus, Ohio
Car: 99 BMW 323is
Posts: 279
Photos:
stracer is on a distinguished road
Send a message via AIM to stracer Send a message via Yahoo to stracer
autozone said they would not, so i guess i will go to advanced
stracer is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2005, 11:51 PM   #6 (permalink)
Threadkiller
 
bitcore's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: High Point, NC
Car:
Posts: 2,907
Photos:
bitcore will become famous soon enoughbitcore will become famous soon enough
Send a message via ICQ to bitcore Send a message via AIM to bitcore Send a message via MSN to bitcore
autozone's suppose to be able to do it, they did it for me. if your OBD II then they can do it.
__________________

bitcore is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reset Oil Service - Help ?! gs023 3-Series (E46, E90) 1 06-21-2005 02:11 PM
Diag codes in tach? seandaly 3-Series (E21, E30) 9 08-24-2004 03:39 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 02:21 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.