Problems after trying for OBC Conversion in E36 - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 08-06-2008, 11:07 PM
n00b
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 47
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Crazy4Bimmer is on a distinguished road
(Thread Starter)
Problems after trying for OBC Conversion in E36

I tried to install the 18 button OBC in 1999 323IS for that firstly i disconnected the battery and then i removed

1. the instrument cluster(has 3 connectors (black, blue and white))
2. Air bag portion of the steering wheel.
3. Glove Box

I just removed all these and didn't able to start the conversion process as i don't have 18 AWG wires so i just again fit the above items at their respective places.

BUT after that when i drove the car i came to know that the instrument cluster is screwed up it's not working.. lighting is not working in it . .. no odometer , gas and temp needles .. means nothing is working in instrument cluster it's just showing the 'Park Brake' if its ON and ABS light.... and also the turn signals stopped working.

Please let me know what should i do .. where i made the mistake and how to resolve this issue.. i am just afraid now ..

Hope you guys can help me out.
Crazy4Bimmer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 08-08-2008, 10:05 AM
5th Gear Member
 
darkhorse737's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: San Francisco, CA
Posts: 1,494
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
darkhorse737 is on a distinguished road
take out the upgrade. the circuitry in the conversion u made might not be compatible with your car's wiring....

OR... u put in a faulty(shorted) upgrade and tht is why u have the troubles u complain of.
darkhorse737 is offline  
#3 (permalink) Old 08-08-2008, 10:17 AM
n00b
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 47
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Crazy4Bimmer is on a distinguished road
(Thread Starter)
Hi,

I didn't started the conversion process yet , till now i just pulled the things and put them back without changing or including any new circuitry , i just installed the things(instrument cluster, glove box) back with whatever connections and wirings they had earlier.
Crazy4Bimmer is offline  
#4 (permalink) Old 08-08-2008, 10:26 AM
5th Gear Member
 
darkhorse737's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: San Francisco, CA
Posts: 1,494
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
darkhorse737 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Crazy4Bimmer View Post
Hi,

I didn't started the conversion process yet , till now i just pulled the things and put them back without changing or including any new circuitry , i just installed the things(instrument cluster, glove box) back with whatever connections and wirings they had earlier.
...then u must've bumped off a wire or two by mistake?
darkhorse737 is offline  
#5 (permalink) Old 08-08-2008, 11:42 AM
n00b
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 47
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Crazy4Bimmer is on a distinguished road
(Thread Starter)
So should i pull out everything again like instrument cluster, glove box, steering wheel ? or any priority order as i don't want to pull out everything again.
Crazy4Bimmer is offline  
#6 (permalink) Old 08-08-2008, 04:21 PM
5th Gear Member
 
darkhorse737's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: San Francisco, CA
Posts: 1,494
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
darkhorse737 is on a distinguished road
i dunno what you did or what you took out to do the intended job... but the answer is in one of those items u pulled for sure

backtrack and re-check your work, carefully looking for loose connections and/or missed wires.
darkhorse737 is offline  
#7 (permalink) Old 08-13-2008, 10:47 AM
n00b
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 47
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Crazy4Bimmer is on a distinguished road
(Thread Starter)
I got it working , i pullled out the instrument cluster and plug out and plug in the connectors again and it worked. But what i noticed is the airbag light on the instrument cluster is ON now all the time. Any suggestions/advice for it.

Thanks
Crazy4Bimmer is offline  
#8 (permalink) Old 08-13-2008, 05:40 PM
5th Gear Member
 
darkhorse737's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: San Francisco, CA
Posts: 1,494
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
darkhorse737 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Crazy4Bimmer View Post
I got it working , i pullled out the instrument cluster and plug out and plug in the connectors again and it worked. But what i noticed is the airbag light on the instrument cluster is ON now all the time. Any suggestions/advice for it.

Thanks
have your car scanned for the airbag codes. am sure it will tell you something
darkhorse737 is offline  
#9 (permalink) Old 08-18-2008, 01:53 PM
n00b
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 47
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Crazy4Bimmer is on a distinguished road
(Thread Starter)
I have no idea what airbag codes. Let me know the procedure to check for these codes. Keep in mind the OBC is not installed yet.
Crazy4Bimmer is offline  
#10 (permalink) Old 08-18-2008, 05:52 PM
5th Gear Member
 
denyo77's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Germany
Posts: 1,940
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
denyo77 is on a distinguished road
Garage
drive to your dealership or garage and ask them to have the codes read

btw random note by me: I'm just about to do the very same thing. Next weekend or so I want to put my big OBC which I got from a junkie for cheap into my car


denyo77 is offline  
#11 (permalink) Old 08-26-2008, 03:49 PM
n00b
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 47
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Crazy4Bimmer is on a distinguished road
(Thread Starter)
The other problem i saw yesterday is with turn signals. The left turn signal is wokring properly but the right turn signal is behaving differntly.
When you on the right turn signal it works properly for few seconds and then stops flashing automaticaly. Had to ON it again and again to keep it flashing until i make the turn.

So i need to open the instrument cluster again ?? or any other advise ?
Crazy4Bimmer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OBC Conversion 318itx 3-Series (E36) 8 05-06-2007 05:47 AM
Problems with OBC. Some wires are loose Anderslien 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 0 11-11-2006 07:35 AM
Obc Retro Fit Problems machinehead 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 9 04-28-2005 08:13 AM
HID Conversion Kit problems camnipotent 3-Series (E36) 40 04-26-2004 07:47 PM
1992 325i OBC and Radio / Speaker Problems bosoxfan78 3-Series (E36) 4 02-27-2004 11:04 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome