Problem with the cluster... - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-16-2006, 07:39 PM   #1 (permalink)
n00b
 
marq-jt's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Calgary, Alberta
Car:
Posts: 12
Photos:
marq-jt is on a distinguished road
Problem with the cluster...

umm i beleive cluster is the word im loking for
heres my situation.

while driving my car no matter how fast or slow i got sometimes even whe nim completely stop... my gas/temp/rpm/speed gauges just completely shuts off... meaning the whole cluster is liek not working btu the car is still runnig and everythign seems fine...this happends occasionally

stupid me didnt take the car to get it inspected before i bought it and just bought as is... soo

anyways what could be my problem... i asked around and some people say lose wires...

??? any ideas on how i coudl get this to stop cause i would really like to know how fast im going expecailly on the highway since i love to go to other cities....
marq-jt is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-16-2006, 08:09 PM   #2 (permalink)
2nd Gear Member
 
e36surge's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Montreal, Canada
Car:
Posts: 449
Photos:
e36surge is on a distinguished road
Send a message via AIM to e36surge Send a message via MSN to e36surge
See these links:

http://member.rivernet.com.au/btaylo...pGaugeE30.html

http://www.bba-reman.com/content.asp...tument_cluster

Wiring comes loose. Need to remove clster and make sure everything is tight. Happened on my 318. You can search this site and google for remedies. I'll try to find more links on sbject to help.
__________________
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti



1979 320is RiP
1994 318is Sold
1995 325is Sold
1995 530i Sold
2004 M3
e36surge is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2006, 11:12 PM   #3 (permalink)
n00b
 
marq-jt's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Calgary, Alberta
Car:
Posts: 12
Photos:
marq-jt is on a distinguished road
thank you...
marq-jt is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2006, 10:30 AM   #4 (permalink)
1st Gear Member
 
Redbullrr's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Car:
Posts: 256
Photos:
Redbullrr is on a distinguished road
I had the same thing, but very rare. If you dont look quick enough you miss it. It shuts off and comes rite back on. Since replacing some lights on the cluster, and re-plugging everything back in it hasnt happened.
Redbullrr is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2006, 01:26 PM   #5 (permalink)
1st Gear Member
 
Avlany's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: USA, California
Car:
Posts: 236
Photos:
Avlany is an unknown quantity at this point
Send a message via ICQ to Avlany
Yeah, thats exactly what you need to do, remove your cluster (shouldnt be any problem) and then re-plug everything on its back, you should be set after this.

Drive safely.
__________________
Dont piss me off. I am running out of places to hide the bodies
<img src='http://members.dslextreme.com/users/avlany/images/BMW%20banner.gif' border='0' alt='user posted image' />
Avlany is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2006, 07:02 AM   #6 (permalink)
Neutral Member
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 91
Photos:
Clint_M is an unknown quantity at this point
I had same thing in my 318i

If your not looking you'll miss it! It turns off for about a second or 2 then jumps right back on.

Most annoying, i took the car to an independant to fix a loose wire on my immobiliser plug under the dash and he mustve tightened everything up as it didnt do it after that.

But im guessing these guys are right with the loose wires!
Clint_M is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2006, 12:12 PM   #7 (permalink)
1st Gear Member
 
Redbullrr's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Car:
Posts: 256
Photos:
Redbullrr is on a distinguished road
Nothing like a 4 banger rear wheel drive. 300 miles for a full tank wonderful!
Redbullrr is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Desperately Need Your Help: BMW325i "Service Engine Soon" light problem CNMB250 3-Series (E46, E90) 4 12-19-2007 06:26 AM
E34 trans prog problem exacerbated electronblue 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 5 03-02-2006 10:07 PM
Instrument cluster removal shaman97 3-Series (E21, E30) 5 07-01-2004 03:13 PM
Gauge Cluster Problem BMWGuy325i 3-Series (E36) 4 04-25-2004 10:34 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 01:08 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.