Please Anyone Help Me... My 323 cant accelerate... - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 07-29-2009, 09:45 PM
n00b
 
Pro Turbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Pro Turbo is on a distinguished road
(Thread Starter)
Please Anyone Help Me... My 323 cant accelerate...

I already changed the fuel pump and the crank and cam sensors...
but when I stepped to the accelerator, the car hesitate and sounds like missfiring heard...
when i pushed the accel hard, the car engine is more likely stop and off...
I have to pushed it easyly then the rev going up then down then up again till 2.5K and wont going up more than that...

I already tested the coil 1 by one, and it seems ok...

PLS SOMEONE HELP ME
Pro Turbo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 07-30-2009, 12:32 AM
OMFG another one!?
 
witeshark's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Miami FL
Posts: 14,697
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice
How's the fuel filter?

BMW

Sig by zeaq
witeshark is offline  
#3 (permalink) Old 07-30-2009, 01:09 AM
n00b
 
Pro Turbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Pro Turbo is on a distinguished road
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by witeshark View Post
How's the fuel filter?
i changed it....

let me know hows it work later
Pro Turbo is offline  
#4 (permalink) Old 07-30-2009, 01:31 AM
my car is red
 
94BMW325i's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Newark, Delaware
Posts: 5,747
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
94BMW325i has much to be proud of 94BMW325i has much to be proud of 94BMW325i has much to be proud of 94BMW325i has much to be proud of 94BMW325i has much to be proud of 94BMW325i has much to be proud of 94BMW325i has much to be proud of 94BMW325i has much to be proud of 94BMW325i has much to be proud of 94BMW325i has much to be proud of
Send a message via AIM to 94BMW325i Send a message via Yahoo to 94BMW325i
How are the spark plugs? Also check for any vacuum leaks.



member and partial creator of pimpin the auto club
94BMW325i is offline  
#5 (permalink) Old 07-30-2009, 01:43 AM
n00b
 
Pro Turbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Pro Turbo is on a distinguished road
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by 94BMW325i View Post
How are the spark plugs? Also check for any vacuum leaks.
i will change the sparks to the new one...
and I already bring down the Intake Manifold and test for leak...
i will pay attention to the hose...

and also i cleaned all the temp sensor, IAT and Engine Coolant Temp
Pro Turbo is offline  
#6 (permalink) Old 07-30-2009, 02:43 AM
n00b
 
Pro Turbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Pro Turbo is on a distinguished road
(Thread Starter)
my problem still exist...

i scanned it and see the current data... when the engine idle...

and the TPS 0.00V even though i stepped on the gas...

The Air Flow... stays at 518 mm/HG if not mistaken...

and the Air Temperature and engine temperature at 198.5 deg....

what u suggest??

should i change the parts or the DME or the wiring damaged?

PLS Help
Pro Turbo is offline  
#7 (permalink) Old 07-30-2009, 05:04 AM
n00b
 
Pro Turbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Pro Turbo is on a distinguished road
(Thread Starter)
anyone can help???
Pro Turbo is offline  
#8 (permalink) Old 07-30-2009, 06:23 AM
Help from over the pond
 
marti5's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: IPSWICH. U.K.
Posts: 3,242
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
marti5 is on a distinguished road
You have basically answered you own question.....the Throttle position sensor has died, these are a sealed unit, genuine BMW is the way to go.

VELVET BLUE UK INDIVIDUAL , IM THE LAST
UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL

I stepped in a plate of Pasta the other day - now I have to worry about my Carbonara footprint!
marti5 is offline  
#9 (permalink) Old 07-30-2009, 09:28 PM
n00b
 
Pro Turbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Pro Turbo is on a distinguished road
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by marti5 View Post
You have basically answered you own question.....the Throttle position sensor has died, these are a sealed unit, genuine BMW is the way to go.
i tried to borrow TPS from the other BMW in my garage... but still wont work...
I think i need to switch the air mass and the IAT also...

I let u know if the car have the proper parts already
Pro Turbo is offline  
#10 (permalink) Old 08-15-2009, 11:54 PM
5th Gear Member
 
darkhorse737's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: San Francisco, CA
Posts: 1,494
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
darkhorse737 is on a distinguished road
Cool

Quote:
Originally Posted by Pro Turbo View Post
my problem still exist...

i scanned it and see the current data... when the engine idle...

and the TPS 0.00V even though i stepped on the gas...

The Air Flow... stays at 518 mm/HG if not mistaken...

and the Air Temperature and engine temperature at 198.5 deg....

what u suggest??

should i change the parts or the DME or the wiring damaged?

PLS Help
what year?
what is the rest of the scanner data you have?
O2 sensor voltage?

color of electrodes of spark plugs?

corroded terminals at MAF &/or TPS connectors. or main connector at engine harness.


*TPS voltage be checked by measuring voltage at varied pedal positions.. increase in voltage directly proportional to increased pedal position
*MAF airflow voltage should also vary upwards with pedal position change
*02 sensor voltage should also play between 250mv to 800mv at idle.

... if both are acting erratically... and u have access to a spare, try a different ECU ;-)

... check also CAT-could be partially closed!(always happens. bimmer weakness)

Last edited by darkhorse737; 08-15-2009 at 11:57 PM.
darkhorse737 is offline  
#11 (permalink) Old 08-18-2009, 03:01 PM
n00b
 
Pro Turbo's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Pro Turbo is on a distinguished road
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by darkhorse737 View Post
what year?
what is the rest of the scanner data you have?
O2 sensor voltage?

color of electrodes of spark plugs?

corroded terminals at MAF &/or TPS connectors. or main connector at engine harness.


*TPS voltage be checked by measuring voltage at varied pedal positions.. increase in voltage directly proportional to increased pedal position
*MAF airflow voltage should also vary upwards with pedal position change
*02 sensor voltage should also play between 250mv to 800mv at idle.

... if both are acting erratically... and u have access to a spare, try a different ECU ;-)

... check also CAT-could be partially closed!(always happens. bimmer weakness)
Thanks for all the helps>>>
the car DME is dead... so I changed it with the new one...
I found out this from my scanner that reads the battery voltage is 0...
and I also changed the air mass...
this car is not equipped with O2 sensors
now the car runs so well and so fast
thanks once again for all
Pro Turbo is offline  
#12 (permalink) Old 08-18-2009, 03:57 PM
OMFG another one!?
 
witeshark's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Miami FL
Posts: 14,697
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice
Very glad it's sorted!

BMW

Sig by zeaq
witeshark is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Whining Noise when Accelerate? magnuzza 3-Series (E46, E90) 2 10-23-2008 01:55 PM
Wooshing noise as I accelerate in each gear. KILOCHARLIE 3-Series (E36) 3 01-31-2006 01:20 AM
High Pitched Squeel When I Accelerate... ultraviolet353 Audio and Electronics 12 01-25-2005 03:29 AM
323 bad? KwlAznKid 3-Series (E46, E90) 7 08-23-2004 04:49 PM
323 question exon16m 3-Series (E36) 6 08-22-2004 04:41 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome