Ooo Bugga Replaced Dashboard - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 12-06-2005, 05:46 AM
2nd Gear Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 537
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
mmclaren is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Ooo Bugga Replaced Dashboard

Replaced my dash because i didnt like the colour :P
Now i have the problems arrising.

First one is the light globe for the instrument cluster isnt working.. All the digital Numbers, and fuel lights and that work, just a pain at night not being able to see your spedo.

Secondly the buzzer that alerts me that i have left my lights on doesnt go off anymore.. Its a good thing in a way, but id prefer to hear there irritating sound if it means my battery doesnt just die on me.

And lastly.. when i put on highbeams quickly, or turn on my lights, i seem to for a quick second loose power in my car... Any ideas??
mmclaren is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 12-06-2005, 01:16 PM
ex owner/admin
 
Furious's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Toronto-Canada
Posts: 10,839
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Furious Furious Furious Furious Furious Furious Furious Furious Furious Furious Furious
Send a message via AIM to Furious
hmm what exactly did you do to change your dashboard? might give us some insite. my first thoughts were this though
-you need bulb or two for the instrument cluster.
-the buzzer is located in teh drivers kick pannel make sure its plugged in properly, there is two plugs that go into it, the larger one is for the door chime/temperature warning, the smaller one is the buzzing noise that tells you that the lights were left on.
-the highbeam problem i cant really say, must be something when you were doing the dash problem or could be totally unrelated, like i say i cant really say.

Furious is offline  
#3 (permalink) Old 12-11-2005, 01:34 AM
2nd Gear Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 537
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
mmclaren is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Umm remove all the screws, the middle dash console, and lifted it over the steering wheel.
Prewarning make sure u dont dmg the 4 screws that run along the front next to the front window.
If you need any help changing urs send me a msg and ill help u through it
mmclaren is offline  
#4 (permalink) Old 12-11-2005, 02:08 AM
3rd Gear Member
 
kyle_baker's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Raleigh, NC
Posts: 692
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
kyle_baker is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to kyle_baker Send a message via MSN to kyle_baker Send a message via Yahoo to kyle_baker Send a message via Skype™ to kyle_baker
did everything seem to swap out smoothly? no extra wires/parts in the end? and you're sure you put everything back the way you took it apart?

EDIT: the loss of power seems to me that if it is related to the dash swap that it would have to be something like a short or something. Anyway you could have gotten the dashlights wires mixed up with something else?

Last edited by kyle_baker; 12-11-2005 at 02:12 AM.
kyle_baker is offline  
#5 (permalink) Old 12-11-2005, 08:21 AM
Neutral Member
 
fredo328's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Richmond, VA
Posts: 78
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
fredo328 is an unknown quantity at this point
Send a message via Yahoo to fredo328
Dont you have to "recode" the cluster after doing a swap by doing the Instrument cluster reset trick? Its in the Bentley page 438 under Intruments.
This works on all instrument clusters 1992-1999 E36 - 4 door/coupe/convertible/M3.

Step 1. Press and hold the mileage reset button.

Step 2. Put key into ignition switch and turn to KLR (Ignition switch position #1)
The instruments will start self testing, let go of the reset button and sit back and watch, its pretty cool. Let us know if this worked, if not then my guess is you reconnected some wires incorrectly

<img src='http://home.comcast.net/~farrieta/index_files/image001.jpg' border='0' alt='user posted image' />
<a href='http://www.328i.org/index.php' target='_blank'>328 life</a>
1998 328

Last edited by fredo328; 12-11-2005 at 08:31 AM.
fredo328 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dashboard problems and 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 3 06-17-2004 10:26 AM
X5: 0-60 in 4.0 tcpgv 1,6,7,8 - Series and Mini Cooper 6 03-30-2004 02:51 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome