Odometer Reset Required? - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

» Auto Insurance

» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-18-2004, 04:59 PM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: Nov 2004
Car:
Posts: 2
Photos:
cpirovano is an unknown quantity at this point
i pulled my instrument panel (1993 325i) in order to replace some burnt out bulbs. i reinstalled the cluster. Everything seems to work...... EXCEPT for the odometer. Do i have to get the odometer reset by the dealer? Does anyone know what they would charge to do this? Is there anyway to DIY "reset" it?

FYI: I pulled the neg battery cable before removing the cluster. No problems with the SRS light or any others after reinstall.

Any info or advice would be appreciated!
cpirovano is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-18-2004, 05:52 PM   #2 (permalink)
5th Gear Member
 
TMac325is's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Severna Park, Maryland
Car:
Posts: 1,090
Photos:
TMac325is is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to TMac325is
well of couse you cant "reset" it, thats illegal, but definately get it to the dealer and have them check it
__________________

<span style='font-family:Arial'><span style='font-size:14pt;line-height:100%'>T-Mac</span>
95' BMW 325is Jet Black, 5 speed
Xtec 6000k HID kit, DDE Enhanced, Euro Ellipsoids, M3 Front Bumper, Color-matched rear,
Alpine Mp3/CD, 20% tint, M3 Contour Rims, Smoked Corners, front lip
Clear Side markers, K&amp;N Performance Filter, Debaffle, Color-matched side skirts</span>
TMac325is is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2004, 06:15 PM   #3 (permalink)
5th Gear Member
 
Speedy-325is's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Pole Position #1
Car:
Posts: 1,458
Photos:
Speedy-325is is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to Speedy-325is Send a message via MSN to Speedy-325is Send a message via Yahoo to Speedy-325is
u cant tamper with those cuz it would make ur car seem newer, and therefore fradulently making it sell for more $$$$. there r ways to do it, .....but its easy to spot if its been done, and u go to jail.
Speedy-325is is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2004, 09:33 PM   #4 (permalink)
n00b
 
Join Date: Nov 2004
Car:
Posts: 2
Photos:
cpirovano is an unknown quantity at this point
i don't want to reset the odometer itself. i just want it to be illuminated!!! sorry if i wasn't clear. the odometer itself is working but you can barely see it. i'm guessing now that some of the bulbs that were replaced are faulty.

i'm fully aware that the odometer can't and shouldn't ever be tampered with!! i was just looking for some guidance with regard to the numbers not showing, or faintly showing on the instrument cluster..
cpirovano is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2004, 09:46 PM   #5 (permalink)
3rd Gear Member
 
kearnyme's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Dallas, TX
Car:
Posts: 682
Photos:
kearnyme is an unknown quantity at this point
There is a separate device that records your mileage, its not part of your cluster by any means. I got a new cluster for my car, plugged it in and it worked fine displaying the proper mileage and all. You just need to replace some of the bulbs behind the odo. Once you have the cluster out you can easily tell where they are.
__________________
____\_________/____
<u>/|OO| [llllll][llllll] |OO|\</u>
<u>| o |llllllllllllllllllllllllll| o |</u>
----------------------------------
My sh*t is not disco. Thank You.

<img src='http://home.insightbb.com/~shahabm3/wsb/media/1063900/site1013.jpg' border='0' alt='user posted image' />
kearnyme is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2004, 02:30 PM   #6 (permalink)
JAX
Neutral Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Denmark
Car:
Posts: 91
Photos:
JAX is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to JAX
@cpirovano

Had the same problem after I removed the cluster to find the wires for the OBC.
just take it off again and replace the bulbs behind it. There are 2 small ones.
__________________
--== 316i Cupe / 325TDS Engine ==-- <br> --------------183 HP----------- </br>-- == JAX the RiPPeR == --
JAX is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reset Oil Service - Help ?! gs023 3-Series (E46, E90) 1 06-21-2005 02:11 PM
Odometer Won't Reset bama328 3-Series (E46, E90) 2 06-08-2005 12:37 PM
Need Carfax Report, Please Help F U Have Carfax Ac ozbmw 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 2 05-11-2005 10:58 AM
oil change odometer, How to reset cwatters 3-Series (E36) 6 03-30-2004 03:47 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 08:02 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.