Not Sure If This Is A Problem/ - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 01-14-2005, 01:59 AM
What? No Autobahn?
 
jrhaile's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Spokane, Wa
Posts: 3,525
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile
(Thread Starter)
When I really push my car, I smell something. It's kind of like a hot smell but it's not like a burning hot smell. it's not a cat smell or buring oil smell. It just smells kind of weird. maybe clutch or something? anyone else have this problem when they push thier bimmers?

jrhaile is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 01-14-2005, 02:28 AM
Power Shifting
 
Cruzin 323is's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Carle Place, NY
Posts: 3,677
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Cruzin 323is is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to Cruzin 323is
ya.. i do.. mine is auto tho.. so i don't think its the clutch.. i think its just an abuse smell HEH

-SOLD..
http://www.cardomain.com/ride/2229108/1 *UPDATED 8.25.06*
R.I.P Fast 6


stuff for sale on my e36.. CHeck it out!
http://www.bimmerwerkz.com/forum/aft...e36-49128.html
Cruzin 323is is offline  
#3 (permalink) Old 01-14-2005, 02:29 AM
What? No Autobahn?
 
jrhaile's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Spokane, Wa
Posts: 3,525
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile
(Thread Starter)
okay because I'm pretty sure mine did it when I had an auto too. I was up to 144 today on the freeway :P

jrhaile is offline  
#4 (permalink) Old 01-14-2005, 02:36 AM
5th Gear Member
 
Speedy-325is's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Pole Position #1
Posts: 1,458
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Speedy-325is is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to Speedy-325is Send a message via MSN to Speedy-325is Send a message via Yahoo to Speedy-325is
it COULD be oil on the pipes burning when you get-er going....
Speedy-325is is offline  
#5 (permalink) Old 01-14-2005, 08:55 AM
4th Gear Member
 
93 325i's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Connecticut
Posts: 921
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
93 325i is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to 93 325i
144? damn dude. That is definitely the cause of the smell then..

Complete mod list and pics:

My 1993 325i
93 325i is offline  
#6 (permalink) Old 01-14-2005, 08:59 AM
2nd Gear Member
 
Linds's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: PA
Posts: 506
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Linds has a reputation beyond repute Linds has a reputation beyond repute Linds has a reputation beyond repute Linds has a reputation beyond repute Linds has a reputation beyond repute Linds has a reputation beyond repute Linds has a reputation beyond repute Linds has a reputation beyond repute Linds has a reputation beyond repute Linds has a reputation beyond repute Linds has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Linds
If your tire pressure is off it could be the tires.

Coming soon...
Linds is offline  
#7 (permalink) Old 01-14-2005, 11:18 AM
What? No Autobahn?
 
jrhaile's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Spokane, Wa
Posts: 3,525
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile
(Thread Starter)
didn't think about the tires. yeah I pulled up just short of 145. I was really going to go for 150 but I got scurred :P

jrhaile is offline  
#8 (permalink) Old 01-14-2005, 11:29 AM
quality
 
Delmarco's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: NYC
Posts: 7,254
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute
Garage
Last summer driving to maine...I got up to like 120 mph for like 20 minutes straight I got a burning rubber smell, but I suspected it was coming from the exhaust from the other cars in road. Usually even at lower speeds I sometimes get a burning smell coming in but it's usually from a truck or tractor trailer burning diesel fuel nearby!

Delmarco is offline  
#9 (permalink) Old 01-14-2005, 02:10 PM
5th Gear Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Toronto
Posts: 1,011
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Live_the_Curves is an unknown quantity at this point
I get the same problem, once in a while.
Live_the_Curves is offline  
#10 (permalink) Old 01-14-2005, 02:20 PM
What? No Autobahn?
 
jrhaile's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Spokane, Wa
Posts: 3,525
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile jrhaile
(Thread Starter)
I think it's the exaust heating up but I'm not sure. I'd like to take one of those digital tempature readers and after I push it go around the car and find the heat source

jrhaile is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Erratic Idle / Misfire / Cutting out makdolby 3-Series (E36) 12 02-05-2012 08:57 AM
528i Alarm Problem Xero 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 5 01-03-2011 02:16 PM
Smg Problem On 330i johanfunsale 3-Series (E46, E90) 0 02-28-2005 08:33 AM
Alpine 9835 Fm Tuner Problem ultraviolet353 Audio and Electronics 7 09-23-2004 12:09 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome