No brake lights, but have 12 volts at terminal? - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 02-06-2010, 07:24 AM
n00b
 
Join Date: Aug 2007
Location: Germany
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
johnnyb_s is on a distinguished road
(Thread Starter)
No brake lights, but have 12 volts at terminal?

Here's my problem- both brake lights aren't working on my German spec '91 E36, but I am getting 12 volts to the brake light terminals (checked with digital volt meter).

I pulled out both bulb sockets and soldered seperate wires to them in order to test them out.

When I connect both bulb assemblies to the car battery, they light up. Also, when I splice both bulb assemblies to the rear parking light wires, they light up.

What's odd is that when I attempt to splice directly into the brake light wires the bulbs won't light up, but I am getting just under 12 volts when the brake pedal is pressed in (with engine off) and over 12 volts with engine on. The ground is good as the bulb lights up when a different power source (i.e. parking light wire) is used.

What could be the problem? Am I not getting enough amps? Is there a relay in line with the circuit?

Any help is appreciated, thanks.
johnnyb_s is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 02-06-2010, 10:03 AM
OMFG another one!?
 
witeshark's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Miami FL
Posts: 14,699
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice witeshark is just really nice
Maybe the sockets are bad, corroded contacts.

BMW

Sig by zeaq
witeshark is offline  
#3 (permalink) Old 02-06-2010, 01:07 PM
n00b
 
Join Date: Aug 2007
Location: Germany
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
johnnyb_s is on a distinguished road
(Thread Starter)
I think I found my problem- I jumped out the brake switch and the lights work. I guess the switch has just enough resistance in it to not allow the needed voltage/amperage to arrive at the terminals.

New switch ordered- will update with results.
johnnyb_s is offline  
#4 (permalink) Old 02-06-2010, 01:58 PM
drz
Administrator
 
drz's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Tee Ex
Posts: 12,129
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
drz has a reputation beyond repute drz has a reputation beyond repute drz has a reputation beyond repute drz has a reputation beyond repute drz has a reputation beyond repute drz has a reputation beyond repute drz has a reputation beyond repute drz has a reputation beyond repute drz has a reputation beyond repute drz has a reputation beyond repute drz has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to drz Send a message via MSN to drz
Hopefully this fixes it

drz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Brake Lights Won't Go Away bobome 3-Series (E21, E30) 0 03-17-2009 02:50 AM
Please help. Alternator not producing any volts chrispurs 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 9 04-21-2008 12:00 AM
Brake Lights alfama 3-Series (E21, E30) 3 02-23-2005 07:30 AM
Brake Lights Chameech21 3-Series (E36) 4 02-18-2005 01:56 PM
No Brake Lights pabarny 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 6 11-22-2004 10:21 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome