loss of power - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 03-11-2009, 03:43 PM
n00b
 
Join Date: Jan 2009
Location: CA
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Chivas1 is on a distinguished road
(Thread Starter)
loss of power

weird thing happened to me on monday & today. when i came to complete stop, the car seems to struggle to get going, once it reaches 20 mph its fine but if i come to a complete stop it happens again. this has only happened to me when the car is @ normal temperature. automatic transmission

any ideas what could be wrong?

would like to point out that my intake boot is cracked (dont know if that would cause this).

Thanks

Last edited by Chivas1; 03-11-2009 at 03:50 PM.
Chivas1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 03-11-2009, 04:07 PM
Mr. Clean
 
BimmerE39's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Danbury, Connecticut
Posts: 1,817
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
BimmerE39 will become famous soon enough
Garage
Quote:
Originally Posted by Chivas1 View Post
weird thing happened to me on monday & today. when i came to complete stop, the car seems to struggle to get going, once it reaches 20 mph its fine but if i come to a complete stop it happens again. this has only happened to me when the car is @ normal temperature. automatic transmission

any ideas what could be wrong?

would like to point out that my intake boot is cracked (dont know if that would cause this).

Thanks
A crack in the intake boot may be the cause of the problem. What model and year is your car?
BimmerE39 is offline  
#3 (permalink) Old 03-11-2009, 04:17 PM
n00b
 
Join Date: Jan 2009
Location: CA
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Chivas1 is on a distinguished road
(Thread Starter)
93 Bmw 325i.
Chivas1 is offline  
#4 (permalink) Old 03-11-2009, 04:37 PM
Mr. Clean
 
BimmerE39's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Danbury, Connecticut
Posts: 1,817
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
BimmerE39 will become famous soon enough
Garage
Quote:
Originally Posted by Chivas1 View Post
93 Bmw 325i.
I would definitely replace the intake boot and see where that leads you. Regardless of the size of the crack it could be causing a vacuum leak. The other thing I would look to check would be the MAF sensor. A few years back mine shorted out and I had nothing at the bottom end just like you're describing. I would check both out as they are not terribly difficult to fix/replace.
BimmerE39 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Loss of power eduardope 3-Series (E36) 20 09-26-2007 08:18 PM
Loss of power JoeMadoo 3-Series (E21, E30) 8 08-31-2006 04:59 PM
Power LOSS skawful 3-Series (E36) 4 08-09-2004 08:56 AM
Loss of power flipsgonetopless 3-Series (E21, E30) 10 08-05-2004 03:41 PM
Power Loss BlackEye 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 6 08-21-2003 04:28 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome