Idling probs!!! - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 07-14-2011, 09:30 AM
n00b
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
328cabby is on a distinguished road
(Thread Starter)
Idling probs!!!

HI guys & girls, i know there is other threads bout this, but none of those has helped my prob

Ive got a 96 plate 328i manual cabby, i call it "My Bank" cause thats where all my money goes! Anyway, when i start the car up, it idles fine, then when i drive it, every now and then when i pull up at a junction etc, it'll cut out, then fire up ok and off i go running fine! It does this whether its cold or hot!

Diagnostic check came up with mass meter, crankshaft sensor, cam shaft sensor and also Lamda sensor (which turned out to be split breather hose), ive renewed all these and ive changed all plugs, tried other coil packs, and even a new idle control valve!

Yet it still does it, had all codes cleared and rechecked last night, still showing crankshaft sensor, got another on order, maybe a dodgy new 1?

Im beginning to think fueling could be a possibility?

Has anyone had this and changed everything that i have???
328cabby is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 07-23-2011, 02:19 AM
1st Gear Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Virginia
Posts: 168
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Frozen 318i is on a distinguished road
fuel pressure

Quote:
Originally Posted by 328cabby View Post
HI guys & girls, i know there is other threads bout this, but none of those has helped my prob

Ive got a 96 plate 328i manual cabby, i call it "My Bank" cause thats where all my money goes! Anyway, when i start the car up, it idles fine, then when i drive it, every now and then when i pull up at a junction etc, it'll cut out, then fire up ok and off i go running fine! It does this whether its cold or hot!

Diagnostic check came up with mass meter, crankshaft sensor, cam shaft sensor and also Lamda sensor (which turned out to be split breather hose), ive renewed all these and ive changed all plugs, tried other coil packs, and even a new idle control valve!

Yet it still does it, had all codes cleared and rechecked last night, still showing crankshaft sensor, got another on order, maybe a dodgy new 1?

Im beginning to think fueling could be a possibility?

Has anyone had this and changed everything that i have???



I am not tooo sure but you should check to see if your fuel pressure regulator is working properly and check your vacuum lines for dry rot.
Frozen 318i is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
idling help birdy1250 3-Series (E36) 3 03-16-2009 11:40 AM
Cluch Probs USCS_POO 3-Series (E21, E30) 3 09-06-2004 07:19 PM
E39 air con probs ali-bumble 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 1 07-17-2004 02:20 PM
Steering probs! ksamy 3-Series (E36) 6 05-11-2004 03:43 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome