Help Me !!! Carrrr Help Help - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-16-2004, 11:35 AM   #1 (permalink)
1st Gear Member
 
Join Date: Oct 2003
Car:
Posts: 101
Photos:
p3rsian is an unknown quantity at this point
hey whats up
well i disconnected my cars battery about 2 months ago and i went overseas.
when i got back today the car doesnt move i mean it does but it acts like a ruined 1970 honda. it has nooo power what so ever .. it makes a rip rip rip rip noise when im trying to get it to move ... after it moves its soooooooo sloooooooooooooow.
the car shakes at idle
whats goin on ?
there is alooooooot of hesitation
any recommendations ?
what can it be ?

1995 318ic
85k
p3rsian is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-16-2004, 12:29 PM   #2 (permalink)
1st Gear Member
 
robbins6103's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Oklahoma City, OK
Car:
Posts: 239
Photos:
robbins6103 is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to robbins6103
read out the voltage or get a new battery, I know it sounds dumb but make sure you connected it properly.
__________________
<img src='http://memimage.cardomain.net/member_images/8/web/740000-740999/740645_1_full.jpg' border='0' alt='user posted image' />
robbins6103 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2004, 12:49 PM   #3 (permalink)
n00b
 
Join Date: May 2004
Car:
Posts: 44
Photos:
ChahalzBMR is an unknown quantity at this point
Maybe gas has something to do with it? I had that problem when I stored my car last year. After 20 mins od driving on the highway, it was fine. Was your tank full or half empty?
__________________
<img src='http://img43.exs.cx/img43/275/Resize.jpg' border='0' alt='user posted image' />
Body: 318i 4 door
Mods: M50 engine, Jim C chip, light-weight flywheel, dual cat-back custom exhaust, 3:15 lsd, euro headlights w/angel eyes, 5300K HID, smoked corner lights, FK Motorsports foglights (crystal clear), ABS plastic upper eyebrow, clear side markers, M3 powered side mirrors w/LED, blacked out grill, M3 lighted shift knob, 17&quot; ROH Furry wheels w/Kumho tires, Brembo cross drilled rotors and Hawk performance brake pads all around, PSS9 Bilstein and H&amp;R coil over kit, front strut bar and Alpine alarm.
ChahalzBMR is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2004, 12:56 PM   #4 (permalink)
You Can Has A Custom Title!!
 
thekid's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Jackson MS
Car: 2010 (Prefer not to say here).
Posts: 3,445
Photos:
thekid has a reputation beyond reputethekid has a reputation beyond reputethekid has a reputation beyond reputethekid has a reputation beyond reputethekid has a reputation beyond reputethekid has a reputation beyond reputethekid has a reputation beyond reputethekid has a reputation beyond reputethekid has a reputation beyond reputethekid has a reputation beyond reputethekid has a reputation beyond repute
Send a message via ICQ to thekid Send a message via AIM to thekid
gas does go bad. Empty the tank and put fresh stuff in and change all of the fluids in your car, even though for 2 months I don't really think it would be nessacarry.
thekid is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2004, 01:52 PM   #5 (permalink)
1st Gear Member
 
Join Date: Oct 2003
Car:
Posts: 101
Photos:
p3rsian is an unknown quantity at this point
hmmm
yea the gas was close to empty so i filled it up and still the same problem

it is idling really low and its shakky
when i turn the lights on the car on with high beams the car turns off from low idle...
what can this be ?
car was perfect 2 months ago

p3rsian is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2004, 01:53 PM   #6 (permalink)
1st Gear Member
 
Join Date: Oct 2003
Car:
Posts: 101
Photos:
p3rsian is an unknown quantity at this point
Quote:
Originally posted by p3rsian@Jul 16 2004, 02:32 PM
hmmm
yea the gas was close to empty so i filled it up and still the same problem

it is idling really low and its shakky
when i turn the lights on the car on with high beams the car turns off from low idle...
what can this be ?
car was perfect 2 months ago

can it be the spark plugs or like fuel filter ?
p3rsian is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2004, 02:49 PM   #7 (permalink)
Threadkiller
 
bitcore's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: High Point, NC
Car:
Posts: 2,907
Photos:
bitcore will become famous soon enoughbitcore will become famous soon enough
Send a message via ICQ to bitcore Send a message via AIM to bitcore Send a message via MSN to bitcore
Sounds like your car's electrical system voltage is probably low. (Low battery and alternator isn't charging the system well) ...That or the extra load from your highbeams is just enough to shut off the engine.
1. Check to see if you hooked the cables corectly
2. Make sure the battery is charged, and hook a slow charger up to it overnight for good measure.
3. Check battery fluid level, top off with distilled water if you don't want to buy a new battery. (Fixes the problem, but your battery's amperage capacity won't be as good as a new battery would.)
4. If these don't fix it, check the alternator, it may also be bad. Signs of the alternator being bad or an electrical "leak" are when you fully charge the battery, and after a while, the battery is discharged.
You may need to replace the battery after a deep dischange as well since lead acid batteries don't like deep discharges very much at all.

If this problem you are having turns out not to be electrical-capacity related, I can't help you
__________________

bitcore is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2004, 11:05 PM   #8 (permalink)
5th Gear Member
 
TMac325is's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Severna Park, Maryland
Car:
Posts: 1,090
Photos:
TMac325is is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to TMac325is
if its not electrical, the only thing i could think of is that the car just needs to be run, have you like actually taken it for a long drive since you came back?

if you havent tried that yet, take it out for a 2 hr spin, if that doesnt do it, im dumbfounded
__________________

<span style='font-family:Arial'><span style='font-size:14pt;line-height:100%'>T-Mac</span>
95' BMW 325is Jet Black, 5 speed
Xtec 6000k HID kit, DDE Enhanced, Euro Ellipsoids, M3 Front Bumper, Color-matched rear,
Alpine Mp3/CD, 20% tint, M3 Contour Rims, Smoked Corners, front lip
Clear Side markers, K&amp;N Performance Filter, Debaffle, Color-matched side skirts</span>
TMac325is is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2004, 02:12 AM   #9 (permalink)
350z
 
Join Date: Nov 2003
Car: 03 Nissan 350z Track
Posts: 4,932
Photos:
bigred318 is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to bigred318 Send a message via Yahoo to bigred318
yeah if you car can drive far enoug h go get the battery tested! and make sure your battery is partly shorted out!

David
__________________
**BAKER POW REPORT**
bigred318 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2004, 02:16 AM   #10 (permalink)
You Can Has A Custom Title!!
 
Kevin325i's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Madison, WI
Car:
Posts: 2,613
Photos:
Kevin325i is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to Kevin325i
Take her for a ride, sounds like fouled plugs
__________________
Kevin (President TBEA)

&quot;WAAAAAAARRRRRIORS, come out to plaaaaay.&quot;
Kevin325i is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2004, 12:30 PM   #11 (permalink)
1st Gear Member
 
Join Date: Oct 2003
Car:
Posts: 101
Photos:
p3rsian is an unknown quantity at this point
hey whats up
ok here are the new details i drove it yesterday for 30min but this morning when i drove it for like 1 sec it felt it had power then went away then powe then went away. like jumping or whatever
the car shakes in idle but i think its much better than before.
in idle when i hold the window button down it feels like its about to turn off.
can it be the alternator ?
spark plugs ?
i was gonna drive it to LA 2hr drive but i need to pick my sis up and dont want any troubles in the middle of the freeway ... (doin 50mph in the freeway)
ill take it tonight for a 1hr drive see what happens ?
but would an oxygen sensor cause the same problem ?
p3rsian is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2004, 08:32 PM   #12 (permalink)
Threadkiller
 
bitcore's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: High Point, NC
Car:
Posts: 2,907
Photos:
bitcore will become famous soon enoughbitcore will become famous soon enough
Send a message via ICQ to bitcore Send a message via AIM to bitcore Send a message via MSN to bitcore
O2 sensor would cuase a fault code to come up if it was malfunctioning bad enough to cause an illregular idle + MASSIVe loss of power.

My O2 sensor went bad and my engine light came on, and a decent loss of power since the engine computer couldn't calculate the correct timings.
__________________

bitcore is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2004, 08:53 PM   #13 (permalink)
You Can Has A Custom Title!!
 
Kevin325i's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Madison, WI
Car:
Posts: 2,613
Photos:
Kevin325i is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to Kevin325i
Yeah I still stand by fouling plugs. You could change them, but it doesn't sound like your having anything act up on you that would be bad to go for a drive in, does it run like crap when you're crusing at like 60 or 70?
__________________
Kevin (President TBEA)

&quot;WAAAAAAARRRRRIORS, come out to plaaaaay.&quot;
Kevin325i is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2004, 12:05 PM   #14 (permalink)
1st Gear Member
 
Join Date: Oct 2003
Car:
Posts: 101
Photos:
p3rsian is an unknown quantity at this point
Quote:
Originally posted by Kevin325i@Jul 17 2004, 09:33 PM
Yeah I still stand by fouling plugs. You could change them, but it doesn't sound like your having anything act up on you that would be bad to go for a drive in, does it run like crap when you're crusing at like 60 or 70?
it runs fine at that speed i mean it feels good and smooth but with loss of power .
at those speeds its fine..
so would u recommend changing my plug wires ?
p3rsian is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2004, 01:08 PM   #15 (permalink)
You Can Has A Custom Title!!
 
Kevin325i's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Madison, WI
Car:
Posts: 2,613
Photos:
Kevin325i is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to Kevin325i
Just change the plugs, the contacts could have become corroded if they were starting to go bad in just that short time they were sitting.
__________________
Kevin (President TBEA)

&quot;WAAAAAAARRRRRIORS, come out to plaaaaay.&quot;
Kevin325i is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I test drive this Yesterday ! challe 3-Series (E36) 35 04-26-2004 11:17 PM
Whats up NORCAL !!! i got a bimer.... 535_mafia California 4 12-31-2003 09:17 PM
brake light !!! helppppp p3rsian 3-Series (E36) 6 12-29-2003 06:06 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 08:11 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.