Help/advice on strange noise! - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-17-2004, 06:49 AM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 5
Photos:
jclb is an unknown quantity at this point
Hi - first post as only have owned my E36 320i (1992) for two months. Just taken it on a long journey and have noticed it has developed a really odd noise. It comes from behind the dashboard and is a clicking/ticking noise (Sort of sounds like a relay switching really quickly). Has anyone else had this problem, or any ideas on what is causing it. There is no drop in performance and the noise is intermittent - but it doesn't sound good!
jclb is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-17-2004, 06:54 AM   #2 (permalink)
Neutral Member
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 91
Photos:
Clint_M is an unknown quantity at this point
We just had exactly the same problem with our 93 318i, brought it back home on a long(ish) journey, and occasionaly at higher speeds you get a ticking noise from behind the dashboard, sounds like somethings trapped in the air vents ticking or behind the dash or something...

It happens randomly, and the ticking gets quicker as the revs get higher, but it doesnt happen all the time.

We have a problem with the MPG gauge dial, its flaking away a bit and traps the needle sometimes so we thought it may be something to do with that, but were not sure and would really like to solve this problem, not because it affects the performance of the car but it is annoying/worrying.

Any help would be greatly appreciated.
Clint_M is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2004, 09:15 AM   #3 (permalink)
Neutral Member
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 91
Photos:
Clint_M is an unknown quantity at this point
im guessing this problem is isolated to myself and above poster then
Clint_M is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2004, 11:23 AM   #4 (permalink)
n00b
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 5
Photos:
jclb is an unknown quantity at this point
Hopefully someone will be able to answer this or it looks like it is just the two of us with this problem! Forgot to mention have seen other posts referring to a humming noise by the stereo/climate area - dont think this is the same problem as I dont have AC.
jclb is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2004, 03:10 AM   #5 (permalink)
Neutral Member
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 91
Photos:
Clint_M is an unknown quantity at this point
lol i have that problem as well, sounds like its coming from the stereo/climate panel, im guessing now these 2 are linked?

come on guys someone must have some idea !

we now have exactly the same 2 problems so it cant be an isolated problem, but i bet the 2 are linked.

got a link to the humming noise posts at all?
Clint_M is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2004, 03:14 AM   #6 (permalink)
Neutral Member
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 91
Photos:
Clint_M is an unknown quantity at this point
never mind i found it! says the noise is normal, thats one less worry for me.

This noise hasnt happened this week yet, im starting to think its a wire flapping around inside the air ventilation system or something and as you pick up speed or rev higher, more air blows through thus making what ever is in there flicker around quicker, but id really appreciate a more expert opinion on this, as going down the motorway with my car sounding like its a ticking time-bomb is pretty worrying :/
Clint_M is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2004, 06:39 AM   #7 (permalink)
n00b
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 7
Photos:
emanfron is an unknown quantity at this point
I have the same intermitent ticking noise from behind my speedo. I am almost certain that is is coming from the spedo cable.
emanfron is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2004, 06:47 AM   #8 (permalink)
Neutral Member
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 91
Photos:
Clint_M is an unknown quantity at this point
im gonna be replacing my dials soon, when i take the unit out maybe something will shed light after their replaced, very annoying problem though.
Clint_M is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2004, 03:47 AM   #9 (permalink)
n00b
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 5
Photos:
jclb is an unknown quantity at this point
Update - just found on another site someone who has had the same problem and has had his car checked out by a mechanic. He has been advised it is a faulty indicator buzzer (noise coming from behind the speedo area). The only way to replace this is to change the instrument cluster as it is built in. The only buzzer I was aware of was for the light warning. Can anyone clarify this as it sounds like an expensive remedy!
jclb is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2004, 03:59 AM   #10 (permalink)
Neutral Member
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 91
Photos:
Clint_M is an unknown quantity at this point
yeah changing the instrument cluster sounds a bit expensive :/

im taking mine out next week sometime when my white dials come, ill take a look then see if anything is loose or rattly, i will keep you posted on anything i find.

in the mean time if anyone knowledgable reads this, S.O.S
Clint_M is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2004, 03:22 PM   #11 (permalink)
n00b
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 5
Photos:
jclb is an unknown quantity at this point
Smile

Yeah please keep me informed - I was going to remove the instrument panel and have a look, but if you are doing it anyway it will save me!
jclb is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2004, 09:23 PM   #12 (permalink)
Live Fast. Drive Faster.
 
buuhh99's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Minneapolis, Minnesota
Car:
Posts: 3,251
Photos:
buuhh99 has a reputation beyond reputebuuhh99 has a reputation beyond reputebuuhh99 has a reputation beyond reputebuuhh99 has a reputation beyond reputebuuhh99 has a reputation beyond reputebuuhh99 has a reputation beyond reputebuuhh99 has a reputation beyond reputebuuhh99 has a reputation beyond reputebuuhh99 has a reputation beyond reputebuuhh99 has a reputation beyond reputebuuhh99 has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to buuhh99
got the same thing here let me know what u find

i thought it was somethin close to the firewall in the engine bay but o well
__________________


buuhh99 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2004, 02:48 AM   #13 (permalink)
Neutral Member
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 91
Photos:
Clint_M is an unknown quantity at this point
one thing that leads me to belive it is the speedo cable is that it only happens when i hit 70mph+ up until then it is 100% fine and i never get the noise.

As i said ill be taking the cluster out next week and ill take a look see if anythings loose or needs replacing and ill come back with any results, good or bad.

Good (sort of) to see that its not that much of an isolated problem, so perhaps there is a fix without replacing instrument cluster/cables.
Clint_M is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2004, 03:24 AM   #14 (permalink)
Neutral Member
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 91
Photos:
Clint_M is an unknown quantity at this point
as promised, i will post my findings.

I changed my dial's yesterday and cant say i found anything that might have caused the intermittent noise, but since taking the cluster out and doing my dials (which was a right pain in the arse, lockwood instructions are shite ) after about 3 hours or so i replaced it all in and (touch wood) have yet to encounter the noise, one thing i will say is one of the needle coils bends slightly when the speedo moves round to about 100mph, but im not sure if thats normal or not.

i also electrical taped the cables together as one (the 3 different cables that go to the RPM,Speedo,fuel gauges etc) incase they were vibrating inside against the cluster.

Ill keep you posted as to whether i encounter the noise or not.

Clint.
Clint_M is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2004, 02:48 AM   #15 (permalink)
n00b
 
Join Date: Aug 2004
Car:
Posts: 5
Photos:
jclb is an unknown quantity at this point
Thanks yes please keep me informed. I do think it is the indicator buzzer now, as I haven't had the noise for a while but it started again yesterday. But also now when I use my indicators I either get no sound (the lights are working both outside and on my dash) or I get a really horrible buzzing/clicking noise.
jclb is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange Things Are Happening gman 3-Series (E36) 4 08-14-2005 06:28 PM
Strange Rattle RIBEMR26 3-Series (E36) 17 08-14-2005 06:57 AM
Strange Sound With Car In Drive Foot On Break Impostor 3-Series (E36) 4 03-07-2005 02:13 AM
Help !! E46 328i Strange Noise !!!! MohanUK 3-Series (E46, E90) 2 10-14-2004 03:27 PM
Strange Noise 93 325i 3-Series (E36) 4 10-11-2004 11:31 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 03:03 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.