EEP! Fuel/gas problem? - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-07-2004, 06:56 PM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: Mar 2004
Car:
Posts: 1
Photos:
behr is an unknown quantity at this point
Hey everybody,
I would love you all and bake you really good cookies if you can help me with my problem.
i have a 1997 318i that has 70,000mi on it. It's in good shape and just had an oil change, new tires, brakes checked, etc etc...
here's my problem.
When driving down the road, (lets say i'm in 5th) i'll be at about 3K RPM going 60mph it'll stop responding to my gas, and the only reason it stays "alive" is the rolling of the tires (much like roll starting), then it'll stop freaking out and continue as normal. These weird lil seizures last 1-2 seconds and they're anywhere from 5-30-60 seconds apart... SOMEONE HELP?!?!?!
I realize it's an engine problem, not a drivetrain problem. Air, Gas, or Electricity... not sure which one, perhaps a solenoid?
if anyone can help, please let me know.
thanks so much.

- behr 66 -
behr is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-07-2004, 07:06 PM   #2 (permalink)
1st Gear Member
 
Mattitjah's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Car:
Posts: 153
Photos:
Mattitjah is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to Mattitjah
Sounds electrical. Have a dealer run diagnostics on it.
Mattitjah is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2004, 07:30 PM   #3 (permalink)
5th Gear Member
 
bimmerfan620's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: michigan
Car:
Posts: 1,751
Photos:
bimmerfan620 is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to bimmerfan620 Send a message via Yahoo to bimmerfan620
I'll take a stab at it by saying I would check your battery terminal connections first and foremost.. That will sometimes cause a similar problem.. 2nd, it might have to do with the ignition system/spark plugs, wires, distributor.... the distributors go on e36's a lot from what I've seen and read..





PS- Welcome to bmw-forums....hope you decide to stay a member after your problem is solved...
__________________


FOUNDER of the BMW-Forums Michigan Club



<span style='color:green'><a href='http://www.cardomain.com/memberpage/458339' target='_blank'> Car Domain UNFINISHED </a> </span>

<img src='http://www.bmw-forums.com/forum/uploads/post-4-1078289877.jpg' border='0' alt='user posted image' />
bimmerfan620 is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2004, 10:57 PM   #4 (permalink)
Defector
 
El Presidente's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Long Island
Car:
Posts: 5,973
Photos:
El Presidente is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to El Presidente
those sound a lot like symptoms of a wet ECU or possibly bad O2 sensor. Run the check engine diagnostic and see what comes up.

http://www.europeantransmissions.com/Bulle....BMW/bmwcod.pdf
__________________
<span style='color:gray'><span style='font-family:Courier'>1995 e36 3 Series RIP
1999 e46 3 Series BURN IN HELL
2000 MR-S Roadster= Current</span></span>
El Presidente is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Erratic Idle / Misfire / Cutting out makdolby 3-Series (E36) 12 02-05-2012 07:57 AM
528i Alarm Problem Xero 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 5 01-03-2011 01:16 PM
Smg Problem On 330i johanfunsale 3-Series (E46, E90) 0 02-28-2005 07:33 AM
Alpine 9835 Fm Tuner Problem ultraviolet353 Audio and Electronics 7 09-22-2004 11:09 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 01:50 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.