Couple Problems - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 05-01-2005, 12:23 PM
Neutral Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
aotiko is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
I have surging problems, the RPMs go up and I will randomly get power. I've been told that it's my MAF sensor and that is usually the problem. ANyone else have this? Also, I lost my cell and punched my dashboard haha. Well, it burnt out a light behind the guage display and a light behind the climate control. Are these easy to replace?
aotiko is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 05-01-2005, 01:33 PM
n00b
 
willis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
willis is an unknown quantity at this point
Quote:
Originally posted by aotiko@May 1 2005, 11:23 AM
I have surging problems, the RPMs go up and I will randomly get power. I've been told that it's my MAF sensor and that is usually the problem. ANyone else have this? Also, I lost my cell and punched my dashboard haha. Well, it burnt out a light behind the guage display and a light behind the climate control. Are these easy to replace?
[snapback]339798[/snapback]


yea you pop off the dials and then jack the face off with a screwdriver or soemthing, then you see all the bulbs, but that bulb that lights up the whole face doesn't like to stay tight so you got to fool with it. hitting the dash by the climate control a few times makes that light come on in my car
willis is offline  
#3 (permalink) Old 05-01-2005, 01:53 PM
n00b
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 43
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
matt_5112 is an unknown quantity at this point
yea lately my car has been do'n the same thing with the rpm's going up an down.
matt_5112 is offline  
#4 (permalink) Old 05-01-2005, 04:14 PM
Neutral Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
aotiko is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
they don't really go up and down, it's more like the RPMs are smooth to redline but I will feel the power go in and out. It won't consistantly get stronger. Can my plugs be fowling right after I put them in somehow?
aotiko is offline  
#5 (permalink) Old 05-05-2005, 06:30 PM
n00b
 
Join Date: May 2005
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Beemert is an unknown quantity at this point
Quote:
Originally posted by aotiko@May 1 2005, 02:14 PM
they don't really go up and down, it's more like the RPMs are smooth to redline but I will feel the power go in and out. It won't consistantly get stronger. Can my plugs be fowling right after I put them in somehow?
[snapback]339848[/snapback]
My car does the exact same thing. Ive got a 95 325i with 158000. Can anyone help?
Beemert is offline  
#6 (permalink) Old 05-07-2005, 05:12 AM
n00b
 
mike_e36's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
mike_e36 is an unknown quantity at this point
it is quite possible that your air filter is very dirty or clogged, that will do that, either that or something with the fuel system (not delivering enough). check the air filter though first.
-it could also be spark plugs that aren't gapped right.
mike_e36 is offline  
#7 (permalink) Old 05-16-2005, 10:27 PM
Neutral Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
aotiko is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
what do you mean by the spark plugs being gapped? I just replaced my spark plugs btw because I thought they were the problem but they weren't. Same thing with the air fliter. Replaced that a week or two ago. Last time I changed the fuel filter was a year ago. Do you think that could be it? I also got my whole fuel system cleaned and that wasn't it so I guess I am leaning towards a fuel filter. Name me every possible thing!! this is killing me. To clarify what is happening my RPMs will go up smoothly but it does actually feel like I randomly get gas burned in the pistons. Power will just come and go instead of smoothly arriving at maximum HP
aotiko is offline  
#8 (permalink) Old 05-16-2005, 10:36 PM
n00b
 
jetblack's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
jetblack is an unknown quantity at this point
I have the exact same problem.
93 325i 145K
jetblack is offline  
#9 (permalink) Old 05-16-2005, 10:56 PM
1st Gear Member
 
abemcclellan's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Oklahoma City
Posts: 263
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
abemcclellan is an unknown quantity at this point
same problem here. but only sometimes. i'm not sure but i think a vacuum leak will make it run like this. maybe.
94 325is 100k
abemcclellan is offline  
#10 (permalink) Old 05-16-2005, 11:10 PM
Neutral Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
aotiko is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Is it hard to fix a vacuum leak if that is the problem? This has really been pissing me off lately. That and the insesant weatherstrip noise
aotiko is offline  
#11 (permalink) Old 05-16-2005, 11:14 PM
1st Gear Member
 
abemcclellan's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Oklahoma City
Posts: 263
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
abemcclellan is an unknown quantity at this point
hey does your engine ever like kinda hesitate or missfire? bc thats what mine does at idle sometimes too.
abemcclellan is offline  
#12 (permalink) Old 05-16-2005, 11:33 PM
Neutral Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
aotiko is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
when I floor the car and have the window open I can hear light pops coming out of the exaust and then the car starts to go like gas isn't being burned. I'm off to bed so you won't get any more replies for another 7 hours haha. I hope someone helps me out here overnight!!!!
aotiko is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Couple Problems.. 92_325i 3-Series (E36) 4 05-10-2005 10:18 AM
Couple Problems... E30M20b25 3-Series (E21, E30) 10 04-24-2005 05:53 AM
Couple Of Problems With '84 318i JLew 3-Series (E21, E30) 2 02-02-2005 03:29 AM
a couple small problems cronus10 3-Series (E46, E90) 0 07-10-2004 07:20 PM
A couple problems 007ben Bimmerwerkz.com Site Help 10 04-07-2004 07:53 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome