Car Pulls Under Braking - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 07-16-2005, 07:06 PM
1st Gear Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Clemson, South Carolina
Posts: 271
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
victorgallas is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
on my 325i ive noticed my car pulls to the side when coming to a stop like on a traffic light. It only pulls when under light/moderate braking and only happens at low speeds , below 20.
My rotor, calipers and pads are brand new, the whole system has been bled twice recently, and i have no abs lights on. Ive alsready checked wires and plugs from sesnors all seems good.
When i tested the abs, by stonping the brakes until the car stops, the abs work fine, does not pull or anything.

I am wondering is someone outthere can give me some ideas on waht to do:/

Does someone knows how i can activate the abs pump to open the valves so when i bleed the brakes i will be sure all fluid is being pumped out of the abs pump;;;;

plase this is bothering me and driving me nuts and the the car sideways;;

let me know please......!!!

You are a BMW driver when you become part of the "Ultimate Driving Machine"

Fraude an Fahren
BMW > Bayerische Motorenwerke

Auf Viedersehen der herr

www.clemsonfsae.com
victorgallas is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 07-16-2005, 07:11 PM
3rd Gear Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Poquoson, VA
Posts: 591
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Bear is an unknown quantity at this point
The last time this happed to me, I pulled the guide bolts (sliders) cleaned them up and then lubed them with Moly Lube and that did the trick.
Bear is offline  
#3 (permalink) Old 07-17-2005, 05:50 AM
Keep it Copacetic
 
///M Power's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: St. Louis, MO ||| Los Angeles, CA
Posts: 9,481
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
///M Power has a reputation beyond repute ///M Power has a reputation beyond repute ///M Power has a reputation beyond repute ///M Power has a reputation beyond repute ///M Power has a reputation beyond repute ///M Power has a reputation beyond repute ///M Power has a reputation beyond repute ///M Power has a reputation beyond repute ///M Power has a reputation beyond repute ///M Power has a reputation beyond repute ///M Power has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to ///M Power
When was the last time you aligned you suspension all together? Have you recently done suspension work?


1995 BMW M3 Turbo - Dakar/Black
///M Power is offline  
#4 (permalink) Old 07-17-2005, 09:49 AM
1st Gear Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Clemson, South Carolina
Posts: 271
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
victorgallas is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Quote:
Originally posted by ///M Power@Jul 17 2005, 04:50 AM
When was the last time you aligned you suspension all together? Have you recently done suspension work?
[snapback]362963[/snapback]
Car has been fully aligment not more than a monh ago, but this problem has been going on for a while, so i dont think is aligment.
Car drives fine, does not pull or anything, and balanement is also ok...


ill check the guide bolts, but i doub this is the problem since i am usng Bavauto metal caliper bushings, thnaks for the help and let me know if anyone has some other inputs..

You are a BMW driver when you become part of the "Ultimate Driving Machine"

Fraude an Fahren
BMW > Bayerische Motorenwerke

Auf Viedersehen der herr

www.clemsonfsae.com
victorgallas is offline  
#5 (permalink) Old 07-17-2005, 09:52 AM
quality
 
Delmarco's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: NYC
Posts: 7,254
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute Delmarco has a reputation beyond repute
Garage
This sounds like "TIRES".
Check and Adjust tire pressure on ALL 4 TIRES.
Also check for tread wear and replace worn TIRES if needed.

Delmarco is offline  
#6 (permalink) Old 07-17-2005, 02:14 PM
1st Gear Member
 
Avlany's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: USA, California
Posts: 236
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Avlany is an unknown quantity at this point
Yeah, what Delmarco said, as well as check your rims for deformations (it might be slightly bended and it couse the problem you have).

Dont piss me off. I am running out of places to hide the bodies
<img src='http://members.dslextreme.com/users/avlany/images/BMW%20banner.gif' border='0' alt='user posted image' />
Avlany is offline  
#7 (permalink) Old 07-17-2005, 06:35 PM
1st Gear Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Clemson, South Carolina
Posts: 271
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
victorgallas is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
Quote:
Originally posted by Avlany@Jul 17 2005, 01:14 PM
Yeah, what Delmarco said, as well as check your rims for deformations (it might be slightly bended and it couse the problem you have).
[snapback]363026[/snapback]
All four tires are brand new, less than 15k on them, and tire pressure is also chekked every week on all four corners. so i knows this is right.

my rims are sligtly out of round, very little though, i did not think this little would be enought to cause this problem,,

any other ideas let me know please.
thank you all.

You are a BMW driver when you become part of the &quot;Ultimate Driving Machine&quot;

Fraude an Fahren
BMW &gt; Bayerische Motorenwerke

Auf Viedersehen der herr

www.clemsonfsae.com
victorgallas is offline  
#8 (permalink) Old 07-17-2005, 06:52 PM
1st Gear Member
 
Avlany's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: USA, California
Posts: 236
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Avlany is an unknown quantity at this point
Quote:
Originally posted by victorgallas+Jul 17 2005, 03:35 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(victorgallas @ Jul 17 2005, 03:35 PM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-Avlany@Jul 17 2005, 01:14 PM
Yeah, what Delmarco said, as well as check your rims for deformations (it might be slightly bended and it couse the problem you have).
[snapback]363026[/snapback]
All four tires are brand new, less than 15k on them, and tire pressure is also chekked every week on all four corners. so i knows this is right.

my rims are sligtly out of round, very little though, i did not think this little would be enought to cause this problem,,

any other ideas let me know please.
thank you all.
[snapback]363081[/snapback]
[/b][/quote]

I had my rims a little bended as well (2 of them), and my problem was gone after i replaced all of them (i could've just repair it in shop but decided to move on with new style)

Dont piss me off. I am running out of places to hide the bodies
<img src='http://members.dslextreme.com/users/avlany/images/BMW%20banner.gif' border='0' alt='user posted image' />
Avlany is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chip Made My Car Slower gonzonick 3-Series (E36) 12 10-25-2005 03:46 PM
problems starting car when cold... VLAD_325is 3-Series (E36) 8 09-12-2005 09:08 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome