Car Jerks Slightly.. - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-16-2005, 08:29 AM   #1 (permalink)
4th Gear Member
 
93 325i's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Connecticut
Car:
Posts: 921
Photos:
93 325i is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to 93 325i
I have noticed that since I installed the TMS chip my car jerks either when I let off the gas or when I try to accelerate slowly (IE- in traffic). Almost like a slight hesitation.. When I am accelerating normally or in full throttle the car pulls fine, nice and smooth. So are the aforementioned symptoms just normal characteristics that go along with having the chip??
__________________
Complete mod list and pics:

My 1993 325i
93 325i is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-16-2005, 10:04 AM   #2 (permalink)
5th Gear Member
 
jshearer's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Scottsdale, AZ
Car: 1994 325is
Posts: 1,071
Photos:
jshearer is an unknown quantity at this point
I don't have any of that and I have the TMS conforti chip too. I am not sure what could be the problem. It could be that your fuel injectors need to be cleaned. I would put some injector cleaner in the next time you fill up with gas just to be sure. I switched to higher octane a couple of tanks before the install and used fuel injector cleaner before putting in the chip also. So far everything works perfectly and the more I drive the car the more difference I see before/after the chip.
__________________
<a href="http://imageshack.us"><img src="http://img217.imageshack.us/img217/3466/quicksignature20te.jpg" border="0" width="600" alt="Image Hosted by ImageShack.us" /></a>
jshearer is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2005, 10:16 AM   #3 (permalink)
3rd Gear Member
 
kyle_baker's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Raleigh, NC
Car:
Posts: 692
Photos:
kyle_baker is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to kyle_baker Send a message via MSN to kyle_baker Send a message via Yahoo to kyle_baker Send a message via Skype™ to kyle_baker
yes, that is definitly your fuel injectors, all you need to do is run some fuel injector cleaner in with your next fillup and it should helpout alot, you might even want to run it 2 or 3 times if it has never been cleaned before, but it is recommended that you do not do them all in a row. Fillup without the cleaner every other time and you should be fine. I ran some through my car not too long ago, and i did 2 fillups (skipping one fillup between). It helped mine out.
kyle_baker is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2005, 10:40 AM   #4 (permalink)
4th Gear Member
 
93 325i's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Connecticut
Car:
Posts: 921
Photos:
93 325i is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to 93 325i
True, i will try that. Thanks!
__________________
Complete mod list and pics:

My 1993 325i
93 325i is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2005, 02:15 PM   #5 (permalink)
2nd Gear Member
 
docrobot's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Calgary, Alberta, Canada
Car:
Posts: 458
Photos:
docrobot is an unknown quantity at this point
If Injector Cleaner (which I also use) fails to fix this, check your sensors out...
docrobot is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2005, 03:04 PM   #6 (permalink)
4th Gear Member
 
93 325i's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Connecticut
Car:
Posts: 921
Photos:
93 325i is an unknown quantity at this point
Send a message via AIM to 93 325i
Which particular sensors? Oh and today I put in a nice fresh and so clean clean MANN fuel filter and after work im throwing in some chevron techron..
__________________
Complete mod list and pics:

My 1993 325i
93 325i is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
94 m-technic in AZ adamsbomb Cars For Sale 8 12-14-2005 11:43 PM
Chip Made My Car Slower gonzonick 3-Series (E36) 12 10-25-2005 02:46 PM
problems starting car when cold... VLAD_325is 3-Series (E36) 8 09-12-2005 08:08 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 05:32 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.