can i use a e36 M3 computer - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-17-2010, 09:30 PM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: Mar 2009
Car:
Posts: 30
Photos:
pollito is on a distinguished road
Send a message via MSN to pollito Send a message via Yahoo to pollito
can i use a e36 M3 computer

hey can i use a E36 m3 computer on my 1997 bmw 328i

it will work fine if i do it,,


give some advice
pollito is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-18-2010, 01:33 AM   #2 (permalink)
Mr. Clean
 
BimmerE39's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Danbury, Connecticut
Car: Titanium Silver E39 / 2011 BMW M3
Posts: 1,817
Photos:
BimmerE39 will become famous soon enough
Garage
This is an area that I'm not too familiar with on E36's. I went to Real OEM and compared DME's. They appear to be the same module but I doubt they are interchangeable in between cars because of the difference in the tune between the M52 and S52 motor. It appears that the module itself is identical and it might plug in but I don't think your 328 will start with an M3 DME. This is particularly an issue if you have an automatic transmission because BMW's with automatics and manuals have different coding.

Long story short, I don't think it's going to work and if it did you would probably have to pay for a reflash.
__________________
BimmerE39 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2010, 05:33 AM   #3 (permalink)
5th Gear Member
 
denyo77's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Germany
Car: 88 325iT, 88 320i, 92 325iC, 89 190
Posts: 1,940
Photos:
denyo77 is on a distinguished road
Garage
or do you just mean the On-Board Computer?
__________________

denyo77 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2010, 05:07 PM   #4 (permalink)
n00b
 
Join Date: Mar 2009
Car:
Posts: 30
Photos:
pollito is on a distinguished road
Send a message via MSN to pollito Send a message via Yahoo to pollito
Quote:
Originally Posted by BimmerE39 View Post
This is an area that I'm not too familiar with on E36's. I went to Real OEM and compared DME's. They appear to be the same module but I doubt they are interchangeable in between cars because of the difference in the tune between the M52 and S52 motor. It appears that the module itself is identical and it might plug in but I don't think your 328 will start with an M3 DME. This is particularly an issue if you have an automatic transmission because BMW's with automatics and manuals have different coding.

Long story short, I don't think it's going to work and if it did you would probably have to pay for a reflash.




I do Have an stick shitf 5speed
pollito is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 12:25 AM   #5 (permalink)
Mr. Clean
 
BimmerE39's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Danbury, Connecticut
Car: Titanium Silver E39 / 2011 BMW M3
Posts: 1,817
Photos:
BimmerE39 will become famous soon enough
Garage
Quote:
Originally Posted by pollito View Post
I do Have an stick shitf 5speed
Either way I don't think it is going to work. I looked into this matter a little more closely and I think there are differences between the S52 DME and standard M52 DME's. The tune is different and that seems to be the problem.
__________________
BimmerE39 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
e36 transmission computer cabrit 3-Series (E36) 0 07-20-2006 06:32 PM
E36 Computer Head Unit epheterson OEM Parts 0 08-14-2005 10:28 PM
E36 Computer Head Unit epheterson OEM Parts 0 08-14-2005 10:27 PM
E36 Computer Temp Readout Problem fireant57 3-Series (E36) 6 03-05-2005 04:26 AM
WTB: 11-Button E36 On board Computer Justin E36 Classifieds Sell & Buy 0 05-25-2003 07:50 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 06:29 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.