a/c dead! please help - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-10-2006, 02:03 AM   #1 (permalink)
The Messican
 
MiguelACA's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Texas
Car: 2000 2.3 Z3
Posts: 2,957
Photos:
MiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to MiguelACA
a/c dead! please help

ok, so im driving to work, i turn on my ac and it works just fine, i turn it off for a while, then when i try to turn it back on, nothing happens, well i can hear the compressor (i think thats what its called) but no air blows out, at all!

thnks
__________________

A morning of awkwardness is better than a night of loneliness
MiguelACA is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-10-2006, 11:41 AM   #2 (permalink)
Neutral Member
 
Join Date: Nov 2005
Car:
Posts: 54
Photos:
kylek325i is on a distinguished road
Send a message via AIM to kylek325i
are you saying that there is no air flowing through the vents- or that its not cold? Sounds like if there is no air moving at all, your blower is faulty. could be the resistor or maybe the climate control unit.
kylek325i is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2006, 12:13 PM   #3 (permalink)
The Messican
 
MiguelACA's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Texas
Car: 2000 2.3 Z3
Posts: 2,957
Photos:
MiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to MiguelACA
no air at all, if i turn my ac on, th eonly thing that happens is the compressor kicks in, the 2 green lights on the ac unti come on, and thats it, no air out of the vents
__________________

A morning of awkwardness is better than a night of loneliness
MiguelACA is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2006, 12:56 PM   #4 (permalink)
drz
Administrator
 
drz's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Tee Ex
Car: zhp
Posts: 12,129
Photos:
drz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to drz Send a message via MSN to drz
Check your fuses. If I remember correctly, you were having some auxiliary fan problems. A faulty fan may have blown a fuse you need for your A/C.
__________________
drz is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2006, 01:02 PM   #5 (permalink)
The Messican
 
MiguelACA's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Texas
Car: 2000 2.3 Z3
Posts: 2,957
Photos:
MiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to MiguelACA
hmm....why do i awlways forget the fuses, gonna go do that right now, also a friend said something about a blower resistor? anything else i can check?

EDIT: ok, so it was a fuse...changed it, ac works like a charm now, thanks DRZ, i always to forget to check the damn fuses
__________________

A morning of awkwardness is better than a night of loneliness

Last edited by MiguelACA; 09-10-2006 at 01:15 PM.
MiguelACA is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2006, 01:38 PM   #6 (permalink)
drz
Administrator
 
drz's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Tee Ex
Car: zhp
Posts: 12,129
Photos:
drz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to drz Send a message via MSN to drz
Quote:
Originally Posted by MiguelACA
hmm....why do i awlways forget the fuses, gonna go do that right now, also a friend said something about a blower resistor? anything else i can check?

EDIT: ok, so it was a fuse...changed it, ac works like a charm now, thanks DRZ, i always to forget to check the damn fuses
Cool (literally).
__________________
drz is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2006, 01:40 PM   #7 (permalink)
The Messican
 
MiguelACA's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Texas
Car: 2000 2.3 Z3
Posts: 2,957
Photos:
MiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to MiguelACA
hell yea, here in texas having your ac working is not a choice...its a necessity
__________________

A morning of awkwardness is better than a night of loneliness
MiguelACA is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2006, 01:53 PM   #8 (permalink)
drz
Administrator
 
drz's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Tee Ex
Car: zhp
Posts: 12,129
Photos:
drz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond reputedrz has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to drz Send a message via MSN to drz
Which fuse was the culprit? You may have to look into this problem a little bit deeper, just to be safe.
__________________
drz is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2006, 02:23 PM   #9 (permalink)
The Messican
 
MiguelACA's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Texas
Car: 2000 2.3 Z3
Posts: 2,957
Photos:
MiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to MiguelACA
i dont remember exaclty right now, but it was one of the air conditioning fuses, a 30 amp one
__________________

A morning of awkwardness is better than a night of loneliness
MiguelACA is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2006, 04:03 PM   #10 (permalink)
Keep it Copacetic
 
///M Power's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: St. Louis, MO ||| Los Angeles, CA
Car: 1995 BMW M3
Posts: 9,481
Photos:
///M Power has a reputation beyond repute///M Power has a reputation beyond repute///M Power has a reputation beyond repute///M Power has a reputation beyond repute///M Power has a reputation beyond repute///M Power has a reputation beyond repute///M Power has a reputation beyond repute///M Power has a reputation beyond repute///M Power has a reputation beyond repute///M Power has a reputation beyond repute///M Power has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to ///M Power
Nice Mod. A/C model 470. .... 4 windows down, 70 mph
__________________

1995 BMW M3 Turbo - Dakar/Black
///M Power is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2006, 11:45 PM   #11 (permalink)
The Messican
 
MiguelACA's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Texas
Car: 2000 2.3 Z3
Posts: 2,957
Photos:
MiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond reputeMiguelACA has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to MiguelACA
Quote:
Originally Posted by ///M Power
Nice Mod. A/C model 470. .... 4 windows down, 70 mph
see that would work, but just like a good BMW my window regulator went to shit
__________________

A morning of awkwardness is better than a night of loneliness
MiguelACA is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reunited with my 540! A/C Fixed! Trunk fixed! Eric S. 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 3 08-04-2006 12:02 PM
a/c noise and it stinks BeemerMan 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 1 06-21-2006 01:58 AM
HELP: Auxiliary fan not working. A/C works intermittently coheed 3-Series (E36) 6 06-01-2006 12:41 AM
Dead Battery Rowdyman 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 4 04-15-2005 08:08 PM
Left turn indicator light (on Dash) dead {|nf3rn0} 3-Series (E36) 6 01-26-2004 02:20 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 03:00 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.