325i automatic hesitation/spuddering problems please help! - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 09-07-2008, 12:10 PM
n00b
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
sleeperspirit is on a distinguished road
(Thread Starter)
325i automatic hesitation/spuddering problems please help!

i have a 93 325i 4dr automatic. alright so ive owned the car for about 3 months, soon after i bought it driving on the highway or at a constant speed it seemed to loose power even when the throttle was at a constant spot, it felt like you let off the throttle alittle then it would speed up again. well it soon got worse and in the last month it would spudder under like 3000 rpm and hesitate and you would hear an occasional popping under the hood like a backfire. IT ONLY DOES IT WHEN ITS WARM, everytime i start it after sitting all night it runs perfectly fine and most of the time doesnt start spuddering or acting up till i shut it off and start it again or it warms up to normal operating temp. i assumed it was an ignition problem or a fuel pump. on friday it started running terrible with an obvious miss and i pulled the large plastic cover off the top of the valve cover to expose the coil packs and i discovered #2 coil (the only replacement coil the car has) was arcing from the windings onto the valve cover. so i removed all the coils, cleaned the plugs, got a used coil from a junkyard and then installed everything. it started up and ran fine, the miss went away. then i drove it around and it ran fine even after it warmed up, i shut it off, waited 4 or 5 mintues and started it again and it ran bad again. it seems to spudder alot more under load and it never does it when its cold only when its hot. it doesnt have a check engine light on but it does come on ocasionally for the 02 sensor. i also removed the throttle position switch cause i thought maybe that was the problem so i let it run in limp mode and as soon as it warmed up it ran the same. Someone HELP! btw. i havent checked fuel pressure
sleeperspirit is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
525 TDS automatic power problems Tony777 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 10 07-07-2009 01:49 AM
Hesitation Problems race01 3-Series (E21, E30) 18 09-22-2008 11:54 AM
2001 325i Automatic sj1187534 3-Series (E46, E90) 3 12-10-2004 02:56 AM
325i manual vs. automatic RPM bmwdriver 3-Series (E46, E90) 4 08-29-2004 01:00 PM
A/M button on automatic 325i ghettoflow21 3-Series (E36) 14 05-18-2004 11:49 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome