318tds problem any help plz?????? - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E36) Chat relating to the BMW 3-Series from 1992-1999. Autodoodad Specific models include: BMW 316i, BMW 318i, BMW 318iS/ti, BMW 320, BMW 323, BMW 320, BMW 324, BMW 325, BMW 328.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 01-03-2008, 06:49 AM
n00b
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Joen65 is on a distinguished road
(Thread Starter)
Exclamation 318tds problem any help plz??????

i have a bmw 318tds and am haveing problems. it splutters when cold and has no power at all anytime.the spluttering stops after a few mins but still has no power any suggestions please might be something silly as am no mechanic but when put on computer no faults registerd and my mechanic doesnt know what it could be.
Joen65 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 01-03-2008, 07:40 AM
Im Bluffin With My Muffin
 
AlpineSixAndSeven's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Palo Alto, CA
Posts: 5,992
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
AlpineSixAndSeven is a splendid one to behold AlpineSixAndSeven is a splendid one to behold AlpineSixAndSeven is a splendid one to behold AlpineSixAndSeven is a splendid one to behold AlpineSixAndSeven is a splendid one to behold AlpineSixAndSeven is a splendid one to behold AlpineSixAndSeven is a splendid one to behold
Send a message via AIM to AlpineSixAndSeven
year, miles?

1991 Ford Taurs SHO 5 Speed White on Tan
1996 Chevy Lumina LTZ Rep 3.4L
1992 318i Coupe parts car
1992 325i Ls1 swap with a T56 6 speed 12.2 quarter mile
1976 Mercedes Benz 300D with a Ford 5.0L Fuel Injected soon to be Modded
I am Captain Obvious
AlpineSixAndSeven is offline  
#3 (permalink) Old 01-03-2008, 07:44 AM
n00b
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Joen65 is on a distinguished road
(Thread Starter)
re

1996 year 10000 miles
Joen65 is offline  
#4 (permalink) Old 01-03-2008, 10:31 AM
n00b
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Joen65 is on a distinguished road
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by AlpineSixAndSeven
year, miles?
it has 10000 miles on it and its a 96
Joen65 is offline  
#5 (permalink) Old 01-04-2008, 12:56 PM
n00b
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Joen65 is on a distinguished road
(Thread Starter)
someone please help me if u can any idea will do please help me
Joen65 is offline  
#6 (permalink) Old 01-05-2008, 12:50 AM
1st Gear Member
 
chinonca's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 207
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
chinonca is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Joen65
someone please help me if u can any idea will do please help me
Does your engine have a miss fire?? might want to check your injectors! This is a diesel engine we are talking about here right??
chinonca is offline  
#7 (permalink) Old 01-05-2008, 06:10 AM
n00b
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Joen65 is on a distinguished road
(Thread Starter)
problem

yeah it a diesel engine it only missfires wen i first start the car wen its cold in the mornings. its grand for the rest of the day but it still has no power. would the injectors cause that problem
Joen65 is offline  
#8 (permalink) Old 01-05-2008, 10:44 AM
1st Gear Member
 
chinonca's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 207
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
chinonca is on a distinguished road
^^^ could be , need too look into fuel pressure issue and engine also has a turbo??
chinonca is offline  
#9 (permalink) Old 01-05-2008, 02:38 PM
n00b
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Joen65 is on a distinguished road
(Thread Starter)
reply

i got the turbo checked it is workin fine. how can i check the fuel pressure to c if that is the problem?
Joen65 is offline  
#10 (permalink) Old 01-05-2008, 02:57 PM
1st Gear Member
 
chinonca's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 207
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
chinonca is on a distinguished road
Have to tap into the fuel rail with a manual pressure gauge! Or even into your suppy line coming from the fuel tank, also check your fuel filter!Another thing is check your turbo piping make sure you dont have any boost leaks that will cause no power problems has well. Hope you find out wats wrong!
chinonca is offline  
#11 (permalink) Old 01-05-2008, 03:16 PM
n00b
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Joen65 is on a distinguished road
(Thread Starter)
reply

thanks alot for your help mate. ill get that looked into first thing monday ill let you no how i get on thanks again
Joen65 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E36)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Desperately Need Your Help: BMW325i "Service Engine Soon" light problem CNMB250 3-Series (E46, E90) 4 12-19-2007 06:26 AM
528I gear problem, Please help me guys, plz plz djfactor 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 4 11-02-2006 09:27 PM
Radio/Navigation Problem Help plz djwisy 3-Series (E46, E90) 0 10-10-2006 06:05 AM
Bmw 740IL PROBLEM!!! plz HELP!! moogotzskillz 1,6,7,8 - Series and Mini Cooper 0 08-11-2006 05:44 PM
E34 trans prog problem exacerbated electronblue 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 5 03-02-2006 10:07 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome