Trouble Starting... - BMW Forum - BimmerWerkz.com
3-Series (E21, E30) Chat relating to the BMW 3-Series from 1975-1983 and 1984-1991 line. Specific models: BMW 315, BMW 316, BMW 318, BMW 318i, BMW 320/4, BMW 320i, BMW 320/6, BMW 323i, BMW 320i. E30 Family models include: BMW 325e, BMW 325i, BMW 325is, BMW 325ix.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 03-21-2005, 11:20 AM
n00b
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
e30sam is an unknown quantity at this point
(Thread Starter)
so i bought a 1988 325is on friday

and it ran like new all weekend

i go to start up and head to school this morning.....and get no love from the car

tons of battery power, starter motor goes fine..

it just refused to ignite. even with a little help from quikstart spray (ether)



has anyone else had this problem?

there was plenty of electricity at the coil but nothing from the sparks
the spark plugs were dirty and need replacing anyway. so they will be replaced


all the fuses are fine, so its not a fuse.

also the fuel pump didnt seem to be doing anything.

has anyone had this problem?
tips/insight would be awesome....thanks in advance
e30sam is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 03-21-2005, 03:27 PM
2nd Gear Member
 
Old_School_Bimmer's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Toronto Canada
Posts: 417
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Old_School_Bimmer is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to Old_School_Bimmer
I have this problem some ppl had this solved by adding a 1 way fuel line attachment since the problem some ppl say is that there is a leak in the gas line and the fuel would back up towards the filter leaving an air bubble in the line. and by puting this one way valve thing it would solve the problem by not allowing the fuel to back up. it helped a bit but it still takes like 2 to 3 seconds of cranking before it starts from cold. once i drive it for a bit it starts up good. and i remeber this being a very cheap part i think it was like $5 its basically a hose and a one way valve attached to it.
Old_School_Bimmer is offline  
#3 (permalink) Old 03-21-2005, 04:09 PM
3rd Gear Member
 
Kowalski's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Canada, British Columbia, White rock
Posts: 752
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Kowalski is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to Kowalski
Quote:
Originally posted by e30sam@Mar 21 2005, 10:20 AM
so i bought a 1988 325is on friday

and it ran like new all weekend

i go to start up and head to school this morning.....and get no love from the car

tons of battery power, starter motor goes fine..

it just refused to ignite. even with a little help from quikstart spray (ether)



has anyone else had this problem?

there was plenty of electricity at the coil but nothing from the sparks
the spark plugs were dirty and need replacing anyway. so they will be replaced


all the fuses are fine, so its not a fuse.

also the fuel pump didnt seem to be doing anything.

has anyone had this problem?
tips/insight would be awesome....thanks in advance
[snapback]315658[/snapback]
well if your not getting any spark then you should probably change the plugs before your worry about anything else. if that doesn't fix it then come on here and post again.

M42 Custom ground cams for sale PM me
264* roatation and 388 lift
Kowalski is offline  
#4 (permalink) Old 03-21-2005, 06:31 PM
2nd Gear Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 367
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
egk2 is an unknown quantity at this point
I had the sam e problem with my e36, turned out to be a bad crank sensor.

2.8L M20 Stroker
egk2 is offline  
#5 (permalink) Old 03-21-2005, 09:24 PM
n00b
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
1989BMW325i is an unknown quantity at this point
I've had the same problem sorta...my car has had the relay, the sensor, and fuel pump changed...and everything cleaned...when i bought it...it started up great...now it cranks for ever...what is the deal...my dealership has no idea...PLEASE ANY POSSIBLE FIX...every possible problem tell me...its embarrassing to start this car in front of a girl...let me know


JOSH


see my other post on hard starting as well...I know there is someone out there that knows there stuff backwards and forwards
1989BMW325i is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E21, E30)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble Starting Car After Rain Jentlefur 3-Series (E36) 3 07-26-2005 01:28 PM
Trouble Starting My 1995 E36 318i... Delmarco 3-Series (E36) 4 05-24-2005 04:07 PM
1990 535i Trouble Starting Help! omega112 5-Series (E12,E28, E34, E39, E60) 2 04-09-2005 01:24 PM
Trouble Starting... Damnit 3-Series (E46, E90) 1 12-12-2004 02:48 PM
Trouble Starting Old_School_Bimmer 3-Series (E21, E30) 4 07-29-2004 03:40 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome