Sputtering 1982 320i - BMW Forum - BimmerWerkz.com
BMW Forum BMW Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E21, E30)
Register Home Forum Active Topics Gallery / Showroom Auto Loans Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

3-Series (E21, E30) Chat relating to the BMW 3-Series from 1975-1983 and 1984-1991 line. Specific models: BMW 315, BMW 316, BMW 318, BMW 318i, BMW 320/4, BMW 320i, BMW 320/6, BMW 323i, BMW 320i. E30 Family models include: BMW 325e, BMW 325i, BMW 325is, BMW 325ix.

BimmerWerkz.com is the premier BMW Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-25-2004, 11:38 AM   #1 (permalink)
n00b
 
Join Date: Oct 2004
Car:
Posts: 5
Photos:
threeer is an unknown quantity at this point
My 1982 320i exhibits poor running after warming up. For the first 15 minutes, or so, it runs great (from a cold start). Then, it starts sputtering, near stalling and sometimes backfiring when under acceleration. Plugs, wires, cap and rotor button are brand new. What would cause the car to run so great cold, then begin to sputter and not accelerate after warming up? Help is appreciated, as I need to get the old girl running! used
Attached Thumbnails
Sputtering 1982 320i-new_old_320i.jpg  
threeer is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-26-2004, 02:47 PM   #2 (permalink)
n00b
 
trs998's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: UK
Car:
Posts: 19
Photos:
trs998 is an unknown quantity at this point
Send a message via MSN to trs998
We've just fixed a somewhat similar problem on a 320 - The inlet manifold was leaking air on the wrong side of the air mass meter. Only found it becuase my dad happened to put his hand on it.

yours sounds much worse than ours though - ours was idling badly, with reluctant pickup under acceleration - basically running lean.
__________________
Unmodded (and never will be) E30 318i
trs998 is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2004, 11:13 AM   #3 (permalink)
n00b
 
Join Date: Oct 2004
Car:
Posts: 5
Photos:
threeer is an unknown quantity at this point
Quote:
Originally posted by threeer@Oct 25 2004, 12:38 PM
My 1982 320i exhibits poor running after warming up. For the first 15 minutes, or so, it runs great (from a cold start). Then, it starts sputtering, near stalling and sometimes backfiring when under acceleration. Plugs, wires, cap and rotor button are brand new. What would cause the car to run so great cold, then begin to sputter and not accelerate after warming up? Help is appreciated, as I need to get the old girl running! used
[snapback]218085[/snapback]
...and now, the $@*@^@# stupid thing idles at 3500 RPM and refuses to kick down...the fun just keeps on coming with this car...
threeer is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  BMW Forum - BimmerWerkz.com > BMW Model Specific Forums > 3-Series (E21, E30)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1982 320i starts, runs but won't idle kenbros 3-Series (E21, E30) 1 09-13-2005 04:01 PM
Sunroof On 1982 320i threeer 3-Series (E21, E30) 0 02-24-2005 11:48 AM
1982 320i Interior Options threeer 3-Series (E21, E30) 0 11-17-2004 11:20 AM
Faulty Fuel Pump On 1982 320i threeer 3-Series (E21, E30) 0 11-15-2004 11:09 AM
1982 Bmw 320i For Sale dubes1982bmw320i 3-Series (E21, E30) 1 10-10-2004 11:11 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 04:51 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.